Évek óta csorgatjuk a nyálunkat a külföldi tető bulik képeire, videóira. Körülbelül tíz év késéssel itthon is elkezdődött a tetők birtokba vétele. Az első állandó rooftop bulit a Párisi Nagy Áruház tetején rendezik csütörtökönként és péntekenként, Budapest Sky Bar néven.

A helyszín igazán nagypolgári. A 2009-ben átadott épület teteje olyan, mintha nem is itthon lenne. Röviden: borzalmasan nyugati, divatosan rozsdás és csillogóan város feletti. Egy időben 300 ember befogadására alkalmas, a szervezők a belépéssel szűrik meg az érdeklődőket.

A belépő 4000 Ft, ami teljes egészében leiható, így ha felmegyünk, nagy esélyekkel ott is fogunk maradni. Az árak tekintetében nem nagyon szálltak el, egy korsó sörért 550 forintot, egy ciderért 690 forintot, egy longdinkért 1250 forintot húznak le a belépőnk árából. A random látogatás nem javasolt, mivel a bejutás feltétele az előzetes regisztráció. A bulik 17 órától éjfélig tartanak, tehát a napfelkeltenézés itt sajnos kizárt dolog, viszont a naplemente biztos, hogy nem fog elmaradni.

A tető rezidens Dj-je GrgFr, a Sky Bar szervezője, aki mellé minden alkalommal a hely célközönségének megfelelő nevesebb Dj-ket szerveznek. Elmondásuk szerint ibizai strandzene a domináns, olyan, ami ehhez a végtelenül szentimentális helyszínhez dukál. Az első buli vendégeiből ítélve bikinis és csillogóan dekoltált lányok, no meg hozzájuk passzoló gazdagon partyarc ifjak panorámás együttese a bár.

Dresscode ugyan nincs, de egy városi vagabond szettben lehet, hogy diszkomfortosan éreznénk magunkat a közegben. Szerencsére a bulisorozatot nem csak az idei évre tervezik, hosszútávú megállapodást kötöttek a Nagy Áruházzal.

Óriási piros pont a szervezőknek, hogy meghonosították a rooftop party-t Budapesten. Reméljük, hogy hatásukra sokan kedvet kapnak a körpanorámás bulik szervezéséhez. Legyen ilyen hipsztereknek, gengsztereknek, gyerekeknek, rockereknek!