Újra április 22, újra Föld napja, így újra Critical Mass is! Az évente kétszer megrendezett biciklis felvonulás célja, hogy népszerűsítse a mindennapos bringázást, illetve, hogy felhívja a figyelmet a szmog csökkentésének fontosságára.

A vasárnapi Critical Mass délután négy órakor indul a XIII. kerületi Szent István Park alatti alsó rakpartról egészen a Városligetig. A körülbelül tizenegy kilométeres távon a bringások érintik majd a Március 15. és a Ferenciek terét, áthaladnak az Erzsébet hídon, majd visszajönnek a pesti oldalra a Lánchídon, végül végiggurulva az Andrássy úton jutnak el a Városligetbe. Ott pedig jöhet a már megszokott bringaemelés.Idén is gondoltak azokra a Massesek, akik esetleg messze laknak és a távolság miatt nem mernek vagy egyedül nem akarnak belevágni a túrába. Nekik csillagtúrákat szerveztek, így indul majd több biciklis csoport Észak-Pestről a Mézeskalács térről, Kelet-Pest több kerületéből, a Határ úttól és Solymárról a Templom tér elől egészen a Pesti rakpartig.

A szervezők több fórumon is kérték a vállalkozó szelleműeket, ha van kedvük és kapacitásuk, vegyenek részt önkéntesként az idei felvonulás lebonyolításában. Lehet jelentkezni zöld pólós rendezőnek, lehet segíteni matrciák osztásában, illetve bármilyen más formában terjeszteni az eseményt.

Nyeregre mindeki! Ez is legyen egy olyan tavasz, amikor Te is bringára ülsz!

A képekért köszönet zsoolt-nak és athos[hun]-nak!


Indulás: