Az idei évben a magyar zenei és kulturális fesztiválok komoly sikereket értek el – a Sziget például huszadik születésnapját ünnepelte, a Balaton Sound pedig ismét hatalmas tömegeket vonzott a magyar tenger partjára a világ minden tájáról. Ez a két fesztivál ráadásul most magyar színekben versenyez egy nemzetközi megmérettetésen is, így jó eséllyel bekerülhetnek a világ legjobbjai közé is.

A Festival Awards Europe „nagyfesztivál” kategóriájában a legjobbak közt tehát ismét ott a Sziget, míg a „közepes méretű” fesztiválok versenyében idén már a Heineken Balaton Sound is ringbe száll. November 7-ig bárkinek, így természetesen nektek is lehetőségetek van arra, hogy szavazzatok a festivalawards.com oldalon.

A Sziget egyébként 2011-ben már bezsebelte az elismerést: „A tavalyi győzelem rendkívül jókor jött a Sziget életében,” – nyilatkozta Gerendai Károly – „hiszen gazdasági nehézségek és az ország megítélésével kapcsolatos problémák egyre nehezebb helyzetet eredményeztek. Nem csak a látogatók figyeltek ránk jobban, de ugrásszerűen megnőtt a nemzetközi fesztiválszakma érdeklődése, mintegy 30 fesztivál képviseletében jártak nálunk, a visszajelzések szerint pedig nagy jót tett a fesztiválnak a strukturális és vizuális megújulás”.

Szavazni tehát ezen az oldalon tudtok a legjobb fesztiválokra. A legtöbb szavazatot kapott fesztiválok a november 12-én nyilvánosságra kerülő legjobb 10 közé jutnak. A végeredményre pedig január elején, a hollandiai Groningenben rendezendő díjátadó gálán derül majd fény.