A Magyarországon élők számára augusztus 20-a a vásárokról, a búcsúkról, a tűzijátékról, no meg persze a hagyományokról szól. Lassan ilyen hagyománynak számít például az ország tortájának elkészítése, kiválasztása és szerencsére az elfogyasztása is. Idén a veszprémi Kokó cukrászda szabolcsi almás mákos különlegessége nyerte el a megtisztelő Magyarország Tortája 2012 címet.

Az idei mezőny meglehetősen erős volt – a nevezettek között volt az őrségi sütőtökös almatorta, a mézes-bazsalikomos málnatorta, a császárkörte torta, a nemzeti trikolor torta valamint a szabolcsi almás máktorta, mely végül győztesként került ki a megmérettetésből. A különleges édesség Pintér Zsolt műve, aki almát, mákot, egy kevés fahéjat és vaníliát használt a sütemény elkészítésénél.

Idén, első alkalommal megválasztották az év cukormentes tortáját is. A nyertes Zila László almatortája lett melyet egressel ízesített. Az édesség nem tartalmaz fehér cukrot, fehér lisztet sem pedig adalékanyagot vagy tartósítószereket így nem csak cukormentes, de még egészséges is.

Ha szeretnétek megkóstolni az év tortáit, akkor látogassatok el a Magyar Ízek Utcájára vagy a tortákat árusító cukrászdák egyikébe augusztus 19-én és 20-án.