A Karmazsin legújabb kollekcióját nem más ihlette, mint a garázszene, a feltupírozott haj és a lecsúszott zenészek korszaka, azaz a grunge.

A nyolcvanas-kilencvenes évek fordulóján az előző évtized hedonista rockzenéjét felváltotta a seattle-i gyökerű, búskomor és sötét grunge, mely a Nirvana berobbanásával egy csapásra világhírűvé vált. A kérészéletű (hiszen Kurt Cobain 1994-es öngyilkosságánál maga a műfaj sem húzta sokkal tovább) őrületre természetesen a divatipar is lecsapott, a szakadt farmernadrágok és a flanellingek borsos áron kerültek a legnagyobb üzletek polcaira. A stílusok ismétlődő el- és feltűnésének húszéves ciklikusságát bizonyítja, hogy az akkori színtér esztétikája mostanában ismét előkerült; nem véletlen, hogy a Karmazsin legutóbbi fotósorozata is a grunge jegyében készült.

A Karmazsin másik újdonsága a Szétküldött Arcú Sztárok elnevezésű kollekció, mely bakelitből készült nyakláncokból áll, főszerepben a huszadik-huszonegyedik század zseniális és karakteres arcú rocksztárjaival. Syd Barrett (Pink Floyd), Jim Morrison, Tom Waits, Nick Cave, Kurt Cobain (Nirvana), Sid Vicious (The Sex Pistols), Lou Reed, Amy Winehouse, Grace Slick (Jefferson Airplane), Patti Smith és John Lennon portréi szerepelnek a sorozatban, mely az idei fesztiválszezon véghajrájának egyik slágere lehet.