A 2012-es Gourmet Fesztivál a tavalyi sikeréhez hűen idén is sokat ígért. Sőt még rá is tett egy kanállal a kínálat oldalára. Még szélesebb térképről válogatva vonultatott fel még több éttermet, még jobb borokat, még érdekesebb programokat. Gasztroszínpad, koncertek, és még EB vetítés is vártak ránk a fesztivál keretein belül. Nagyot szólt, de még mindig azt gondoljuk, hogy keveseknek.

Kétarcú kulinária


A Gourmet Fesztivál mind a színpadra, mind a vendéglátó bódékba a legjobbak közül válogatott, és ezúttal is árlimitáltan kínált a különböző magyar konyhákról. Sajnos a vendégköre is maradt, így ért célt a 2900 forintos belépődíj. Hiszen drága az a kóstolópohár, de inkább azért került ennyibe a napijegy, hogy az menjen be, akit ez kicsit sem bosszant fel. Ők azok, akik bent sem a kóstolóbódékat vadászták, hanem egész más dolgoknak tudtak örülni. A megszokott társaságnak, a kedvenc éttermeknek, a hasonlóan válogatós ízlelőbimbókkal megáldott társaik véleményének.

Miért kell ehhez kijönni a Millenárisra? Talán azért, mert ízek, árak, borok, kuriózumok ide vagy oda, ez itt egy fesztivál. Sokaknak zártkörű házibuli érzése támadhatott, de bizonyos mértékű kóstolási kedv és megfelelő hozzáállás mellett még nekik is lehetett ez egy fesztelen fesztivál. Csúcsminőségű gasztrobuli.

A bulik márpedig este kezdődnek


A bulik igen, a fesztivál nappal is üzemel.


Annak volt érdemes kijönni nappal, akit érdekel a gasztronómia, a főzőműsorok, a boltokban kapható tésztaszószok, a mangalica kolbászok, az ezúttal kedvezményes fogások. Annak is, akinek nap, mint nap gondoskodnia kell arról, hogy a környezete is finomat, táplálót, izgalmasat egyen. Nem ártott, ha azután érkeztünk, hogy zene szólt a színpadról, mert egyébként a fesztivál-elemek közül az embereket nagyon hiányolhattuk. Enni meg belépő nélkül is lehet jót. Felfedezés, érdeklődés, ismerkedés, (újra)találkozás – ez volt a nappali Gourmet.

Éjszaka meg Indult a kulturált szórakozás, amit garantált a sok-sok bor. Na jó, meg a borok mellett átbeszélgetett órák, a szabadban szövődő laza kapcsolatok, az egyre pirosabb arccal érdeklődők, a még késői órákban is készséggel válaszoló vendéglátók. Gyönyörű felszolgáló lányok, részegítően széles mosolyok, apró játékok, ötletes nyeremények… Ha már bejött az ember csak akkor nem érezte jól magát, ha nem akarta. Volt olyan is, de inkább azt lehet bánni, aki nem jött el. Valószínű, hogy sokan közülük annak ellenére, hogy érdeklődőek, nyitottak és meg is engedhetik maguknak, hogy a kint lévő standok kínálatából válogassanak a mindennapokban is, mégsem látogatnak ki a belépőkből következtetett árszínvonal miatt.

Az idei Gourmet csúcs volt, de lehetne jobb: ha megnyitna még egy bejáratot.