A We Love Budapest a Magyar Turizmus Zrt.-vel közösen megtartotta a Budapest Reloaded sorozat első felvonásaként a Csapó: Budapest! című filmes konferenciát. Az volt a célunk, hogy plattformot teremtsünk a filmes-, turisztikai-, és gazdasági szakemberek számára az itt forgó külföldi produkciók előnyös hatásainak ismertetésére. Reményeink szerint a jövőben további lépéseket tehetünk majd annak érdekében, hogy Budapest még vonzóbb filmes célpont legyen.

Andy Vajna a filmturizmusra volt kíváncsi

A hazánkban készülő filmes produkciók növekvő száma is jelzi, hogy a filmipar a filmturizmussal karöltve nagy jövő elé néz. A Csapó: Budapest! konferencia megtette az első lépéseket a filmszakma és a turizmus együttműködése felé, mellyel a későbbiekben a külföldi filmes megbízások számának gyarapítása, Magyarország mint attraktív és költséghatékony filmdesztináció népszerűsítése volt a cél.

A Sándor Pál fővédnöksége alatt futó program összehozta a szakma legfontosabb képviselőit. A konferencián előadást tartott többek között Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója, valamint Adam Goodman, 12 éve Budapesten élő producer, a Die Hard 5 magyarországi forgatásáért felelős Mid Atlantic Films vezetője. A ’Filmturizmus és gazdaság’ címet viselő blokk előadásai közt mondta el saját tapasztalatait Szimler Bálint és Madarász István is, melyet Andy Vajna is meghallgatott.Cél: az egykapus ügyintézésA Continental Hotel Budapestben megrendezett eseményen a magyar produkciós cégek, valamint a stúdiók szemén keresztül is betekintést nyerhettünk a filmszakma gyártási és kivitelezési folyamatába. Abban az előadók valamennyien egyetértettek: Budapest a stúdiók felszereltségének, az itt dolgozó munkaerő felkészültségének, továbbá az adókedvezmények aktuális helyzetének köszönhetően, remek forgatási célpont.

Fontos, hogy az ezt támogató rendszer színvonalát hazánk megtartsa, valamint ennek fejlesztése érdekében további erőfeszítéseket is tegyen. A filmipar és a turizmus számára közös platformot biztosító konferencia megtette az első lépést az egykapus ügyintézés felé. A főváros versenyelőnyének fenntartása a régión belül kiemelt feladat annak érdekében, hogy minél több film készüljön az országban, és hogy a nálunk forgató szakemberek hírverését Magyarország szolgálatába állítsuk.