A Lokalwear kollekcióival szülőhazájának, Magyarországnak adózik tisztelettel. Ez most, a nemrégiben megjelent, második kollekciójukkal sincs másképp.

Olyan termékekkel ajándékozza meg vásárlóit a Lokalwear, melyek szoros kapcsolatban állnak egyes régiók kultúrájával, helyi kézműves technikáival és tradícióival. Mindig olyan gyöngyszemeket keresnek, amik arra várnak, hogy leporolják őket. Újragondolva, modern köntösbe öltöztetve olyan portékákat teremtenek, melyek rég elfeledett, szívet melengető emlékeket ébresztenek mindenkiben. Munkájuk során helyi közösségekkel és törekvő egyéni művészekkel dolgoznak együtt, akik maguk is eredeti és egyedi termékeket állítanak elő.

Elsők között a kortárs ékszerkollekció (Matyó Kollekció és a Csodaszarvas, Jószerencse-kollekció) tisztelgett a hagyományos magyar képzőművészet előtt.

Diane Kappa, amerikai formatervezővel együttműködve mutatták be a 100% organikus pamutból készült kapszula kollekciót 2010-ben, melyet a Matyó virágok és a Kalocsai riselio inspiráltak. A darabok azonnal nagy sikert arattak, ezért nem is volt kérdés a tervezőknél, hogy további tervezésre sor kerüljön-e.

Nagy örömmel mutatják be idén tavasszal a legújabb, kézzel készült Lokalwear divatékszereket, a Richelieu Kollekció darabjait, melyek a Kalocsai csipke – más néven a Riselio és fémek kombinálásával született. Az új kollekció egy újabb szeletet fedez fel kultúránkból, magyar hagyományainkból.

A Lokalwear célja, hogy a helyi hagyományokat és kultúrát új kontextusba helyezve egy szélesebb körrel is megismertesse. Ezért alkották meg ezt a romantikus kortás kollekciót, melyet Romsics Lászlóné (Vera néni) népi iparművész eredeti riselioi inspiráltak.