Még van pár nap Valentin-napig, úgyhogy még bőven van időnk telítődni a kirakatok piros-rózsaszín színvilágával, a minden praktikusságot nélkülöző ajándék tippekkel és a szívhez szóló főcímekkel. Szerencsére van még pár napunk arra is, hogy mindezek elől menekülve, bezárkózzunk a szobánkba, fogjunk egy bögre teát és alkossunk valamit annak, akit nagyon szeretünk. Még jobb, ha azokkal, akikkel szívesen vagyunk együtt! Csak azért is pirosból, de legalább egyedit, ötleteset és tökéletlent. Szerethetőt.

Ennek jegyében mi is így tettünk a homeLOVE szorgos „szöszmötölői”: Zsuzsi és Zsófi társaságában. Egyszerű ajándékokat készítettünk, amiket csak ajánlani tudunk nektek is. Amellett, hogy szépek, szórakoztatók is. Senki ne aggódjon, hogy esetleg kudarcba fullad a végeredmény – erre tényleg nagyon csekély az esély. Bár mi főként az irodát gazdagítottuk, ha tényleg ajándékba adjuk az elkészült kincseket, akkor sem kell aggódnunk, hogy nem aratnak sikert. A csináld magad mozgalom egyik lényege ugyanis az, hogy csak te tudod, mi volt az eredeti cél. Ollóra, ragasztóra, ceruzára fel és hajrá! Íme néhány szigorúan giccs- és snasszmentes Valentin váró apróság!1. Szivecske könyvjelző – avagy origami szívesen!Négyzet alakú papírból készül a szivecske könyvjező, melyet variálhatunk a papír mérete és persze a színe alapján. A pontos lépéseket itt találjátok. Mi kipróbáltuk keményebb újságpapírból is, és abból is remek lett!2. SzívdíszA klasszikus fonalra, szalagra felfűzött karácsonyi díszek mintájára készül ez az ajándék. Két vagy három szivecskét is összeragaszthatunk. A sziveket mi a homeLOVE-os lányok eszközével gyártottuk, de természetesen ollóval is kivághatjuk a formákat.3. Radír? Nyomda.A hobby boltokban lehet kapni olyan speciális gumi kockákat, amelyekből megfelelő eszközökkel bármit kivéshetünk, majd lefestve a maradék felületet nyomdát készíthetünk. Ehhez azonban sima radírgumit, a festéshez pedig akrilfestéket használhatunk.4. Felirat nem csak szerelemreRajzoljuk meg egy papírra a kívánt feliratot, majd dróttal másoljuk le, de többször is menjünk végig a dróttal, hogy vastagabb legyen, majd ezt vonjuk be a szalaggal/fonállal. Eközben használjunk átlátszó ragasztót kis mennyiségben, hogy ne csúszkáljon a bevonat. Részletesen lásd itt.5. Pecsét a WCből?!WC papír guriga, akrilfesték, fehér papír: ennyi kell egy igazán egyedi,
nyomott mintás csomagolópapír elkészítéséhez. Még jó, hogy Valentin-napra kell, mert karikából szivet hajtani nem túl embertpróbáló feladat. Így csináld!A galériában találtok még egy-két werk fotót is, hogy semmi kétség ne legyen afelől: tényleg jó móka volt, érdemes minket utánozni! Ha nagyon belejöttök, akkor pedig szemeszgessetek bátran a homeLOVE blogon. „Mert otthon lenni jó”- vallják a lányok, velük is jó volt, meg alkotni is – csak ennyivel egészítenénk ki.