A WeLoveBudapest  a Hotel Continental Zara éttermében, az ARAZ-ba látogatott el, ahol letesztelte egyik tematikus vacsoráját, amely az amerikai BBQ partyk hangulatát hivatott megidézni. Az ilyesfajta vacsorákat már pár hónapja látogathatják a megéhező vendégek, akik nem kizárólagosan a hotel szállóvendégei, hanem akár az utcáról betévedt érdeklődők is lehetnek.

A szecessziós Hungária Fürdő valamikori épületébe költözött négy csillagos hotel és annak étterme a zsidónegyed Dohány utcájában bújik meg, amely már csak a belsőépítészeti megoldásai miatt is megér egy látogatást.

Mi viszont ennél sokkal öntudatosabbak és kíváncsiak voltunk, így megnéztük mit kínál az ARAZ egy BBQ vacsorán mindössze 4990 Ft-ért.

Asztalunkat a belső teraszon találtuk, amely érzetében és stílusában profin illeszkedett a hotel hangulatához. A letisztult, természet közeli designnál kézenfekvőnek tűnt a BBQ vacsora, mint téma, s a félig fedett teraszon még a rossz időjárástól sem kell tartani. Welcome drink-ként sangriát és házi limonádét rendeltünk, majd megvártuk a ház sommelier-ját, Kovács Ákost.
A kiszolgálás már a legelején kicsit akadozott, s körülményesnek éreztük, mindenesetre az italok elegáns poharakban érkeztek, s minőségre is a jó kategóriát képviselték. A borlap terjedelmes, s jól árasított, mi Gál Tibor Egri Viognier 2006-os tétele mellett voksoltunk, amely nagyon is jó választásnak tűnt, hiszen a lassan kibontakozó bor illatában és ízeiben különös színfoltja a Gál Tibor Pincészetnek, s ügyesen itatta magát az asztaltársaságnál.

A terasz oldalában megterített svédasztal stílusos tálalókészletben volt melegen tartva, így az önkiszolgálás legkevésbé sem volt körülményes, sor csakis a grillhúsok előtt volt.

A levesekkel kezdvén az andalúz Gazpacho volt a kedvencünk, amely bár kicsit lehetett volna sűrűbb, mégis elnyerte a tetszésünket. Előételek terén a salátabárból csipegettünk. Az est sztárja nálunk a korianderes-mentás joghurt volt, szinte mindent leöntöttünk vele, annyira szerettük, innen is gratulálunk érte Barka Áron chefnek.

Köretek terén a vajas csöves kukoricát választottuk, amely során bebizonyosodott, hogy ez az egyszerű étel nemcsak a strandkultúrához tartozik.

A rókagombás rizottóhoz azonban már húst kívántunk, így a grill pultnál válogattunk. A helyben grillezett hússzeletek mindegyike kiváló volt, közepesen sütve. Kiemelnénk a rózsaborsos bélszínt, hiszen mind a hús minősége, mind az elkészítés megfelelő volt. A gyömbéres BBQ oldalas is jó választás volt, no meg a kakukkfüves borjúszelet, szigorúan szarvasgomba szósszal.

A hús mellett mustárban pácolt lazac is szerepelt a menüsorban.

A húsokhoz többféle szósz és mártás dukált, külön asztalon.

Miután elfogyasztottuk a főtételünket, s maximálisan megteltünk a hús ízével, kellett egy kis pihenő, amíg a desszertek felé vettük utunkat.

Sajnos a grill itt is megmutatta legnagyobb gyerekbetegségét, a füstöt. Amire sikerült maximálisan kioltani a parazsat, a belső teraszt rendesen ellepte a füst, s csak lassan távozott.

Mi eközben édesre szomjaztunk, így a ház mixerére, Varga Ádámra bíztuk magunkat, aki egy vodka alapú koktéllal örvendeztetett meg minket, gyümölcsös ízvilággal.

Az est lezárásaként a desszerteket kóstoltuk meg, amelyek közül a diós tortának külön piros pont jár, illetve a krémes ribizlis-juharszirupos édesség ejtette még rabul a szívünket.
Összegzésként nem kérdés, hogy az ARAZ BBQ estje az egyik legjobb ár-érték választás a városban, hiszen közel 5000 Ft-ért egy négy csillagos étteremben minőségi svédasztalos vacsora vendégei lehetünk, széles kínálattal és kiváló ételekkel.

A BBQ szerelmeseinek csak ajánlani tudjuk, jó étvágyat a következő eseményhez!A svédasztalos menüsoráról bővebben:
Welcome ital:Sangria
Levesek:Andalúz Gazpacho Kukorica krémleves, levendula mézzel
Előételek:Pirított zöldségek, korianderes-mentás joghurttal Marinált lazac saláta, fekete kagylóval

Salátabüfé hozzávalókkal
Főételek:Kakukkfüves borjúszeletek, szarvasgomba szósszal
Gyömbéres BBQ oldalas
Rózsaborsos bélszín érmék nyárson
Grill kolbász curry szósszal
Füstölt lazactörzs, mézes mustárba pácolva
Köretek:Vajas csöves kukorica levelével főzve
Fűszeres parmezánnal gratinírozott paradicsom
Grillezett Provance zöldségek
Rókagombás rizottó
Desszertek:Gyümölcssaláta, levendulás – menta sziruppal
Mézes kukorica pudding, sült mályvacukorral
Gríz flammerie, bazsalikomos málna raguval