Az Európai Bizottság nemrég megítélt támogatásának köszönhetően, az ETEP 2.0-ban a résztvevő fesztiválok száma az idei 60-ról 100-ra nő majd 2015-ig.

Az összesen 13 kelet-közép-európai régiós CEE-ETEP fesztivállal és körülbelül 26 médiapartnerrel közösen, az Eurosonic Noorderslag és a társszervező Sziget és Exit fesztivál tervet dolgoz ki, melynek keretében a CEE művészek megjelenési lehetőséget kapnak kelet-közép-európai fesztiválokon és a médiában, melynek neve CEETEP (Central and Eastern European Talent Exchange Program). A szervezők és médiapartnerek közös munkája segítséget nyújt a CEE előadóknak, hogy a Kelet-Közép-Európán belül országhatáraikon túl fellépési lehetőségeket kapjanak, az Eurosonic Noorderslagnak köszönhetően pedig koncert meghívásokhoz juthatnak Hollandiában és ezen keresztül egész Európában, sőt azon túl is.

Szép Fruzsina, a Sziget fesztivál programigazgatója elmondta: „Ez egy régi vágyunk és tervünk, mely a korábbi RegiON Konferenciákon fogalmazódott meg Budapesten, és ennyi év munka és próbálkozás után kezd formát ölteni azáltal, hogy végre sikerül a kelet-közép-európai tehetségeket is feltenni Európa zenei térképére.” Ivan Milivojev, az Exit fesztivál programigazgatója elmondta: „A CEETEP elkezdődött, a fesztiválok részt vesznek benne, beszállt a média, és én érzek egy felpezsdülést – egy remek ötletből egy új projekt van születőben. Az együttesek elkezdenek pörögni, és nagyon örülök, hogy a projekt bejelentése az EXIT fesztiválon történt, hogy láthattuk, működik ez a lehetőségekkel teli és remek együttműködés. A CEETEP elkezdődött, biztosan sokat hallotok még róla!” Peter Smidt az Eurosonic Noorderslagtól elmondta: „Azáltal, hogy az összes országban a rádióadók és a média kifejezte részvételi szándékát, biztos vagyok benne, hogy a CEETEP-nek lesz hatása a kelet-közép-európai tehetségek segítésében. Ez egy újabb lépés annak érdekében, hogy az európai előadók nagyobb körfogásban legyenek Európában."