Magyarországon elég egyszerű a taxik megkülönböztetése, mert sárga rendszámtáblájuk van, az autók tetején pedig feltűnő jel.

Taxik Hogy a viteldíj egyszerűen kiszámítható legyen, az autókban taxióra méri a költségeket, és az utazás végén nyugtát adnak. Az ár általában két részből áll, az alapdíjból és a távolságból – ezen felül a várakozási időt is hozzáadják az árhoz. Általában szokás borravalót adni a sofőrnek, ha elégedett vagy a szolgáltatással, ennek mértéke körülbelül a viteldíj 10%-a.
Ne intsd le a taxikat az utcán, hívd inkább közvetlenül a taxi társaságot, így kedvezőbb áron utazhatsz. Az operátorok elég jól beszélnek angolul, mindössze a nevedet és a címedet és a tartózkodási helyedet kell megadnod. A várakozási idő függ attól, hogy hol vagy, de nem haladhatja meg a 15 percet.
Autóbérlés Magyarországon vezetni egyáltalán nem nehéz, hiszen az országot kiváló, logikusan megtervezett utak hálózzák be, amely az összes szomszédos országot összekapcsolja. A rendszer háromféle útból áll össze: az autópályákat M betű, a belföldi főútvonalakat egyjegyű szám, a másodrangú útvonalakat kettő, vagy háromjegyű szám jelöli. Az autópályákat díj ellenében lehet használni. A jegyet benzinkutakon válthatod meg, de nem kapsz matricát – a rendszer azonnal regisztrálja a rendszámodat, és már mehetsz is.

Az autókölcsönzés igazán egyszerű művelet, mert rengeteg autókölcsönző áll a rendelkezésedre, kínálatukban gyakorlatilag az összes típus, méret és modell megtalálható. A legtöbb helyen folyékonyan beszélnek angolul, és sokféle extra szolgáltatásból is választhatsz, mint például az éjjel-nappali kölcsönzési lehetőség. Nem árt azonban alaposan tájékozódni a bérlés előtt, mert a cégek szolgáltatásai és árai jelentősen különböznek egymástól. Az alapvető dolgok azonban megegyeznek: autóbérléshez rendelkezned kell jogosítvánnyal, személyi igazolvánnyal, hitelkártyával, és körülbelül 100.000 Ft kauciót is kell fizetned.