A Moszkva-, Deák-, Erzsébet-, Flórián tér után újabb állomásához érkezett a Színes Város project, ezúttal a Pöttyös utcát tették színesebbé.

A Világ-Kép Kulturális Egyesület Színes Város-programjának célja, hogy minél több kortárs, társadalmi kérdésekre reflektáló műalkotás jelenjen meg a köztereken és ezáltal színesítsék a városképet. Arra törekszenek, hogy Vasarely Színes Város koncepciója megelevenedjen.
Eddig három forgalmas budapesti csomóponton 1000 négyzetméter falfestmény, tizenkét újrahasznosított alapanyagokból készült köztéri ülőke, több szobor, illetve köztéri vetítések, és kerekasztal beszélgetések, előadások jöttek létre.
A kiválasztott helyszíneken állami és civil szervezetek együttműködését kívánják elérni. Párbeszéd kialakítására törekszünk döntéshozók és alkotóközösségek, valamint várostervezők és városlakók között.

A megszülető alkotások olyan témákra reflektálnak, mint a természetvédelem, a fenntartható életmód, az újrahasznosítás, szeméttermelésünk csökkentése, vagy a felelős életvitel.
Célcsoportjaink a városlakók, a művészek, a civil szervezetek, valamint a városképet alakító urbanisztikai és a meghatározó, állami- önkormányzati szervek.