Azt már megszokhattuk, hogy Budapesten tavasszal mindig felpezsdül a zenei és kulturális élet. Május 10-én például az Erkel Színházat fogja bevenni két tehetséges énekes, Szekeres Adrien és László Boldizsár, akik fantasztikus dalokkal és duettekkel kápráztatják majd el a közönséget. A szimfonikus koncertpremiert ráadásul a Budafoki Dohnányi Zenekar fogja kísérni, így garantált, hogy egy nem mindennapi élmény vár ránk ezen az estén. A két énekes jelenleg Nagy találkozások című, különböző dalokat és duetteket magában foglaló műsorával járja az országot, de hallhattuk már őket tavaly a Zempléni Fesztiválon és a nagy sikerű Igazából karácsony című szimfonikus koncertshow-n is. Májusi koncertjükre pedig új dalokkal és régi kedvencekkel készül a sztárpáros.

Mindkét énekesről elmondható, hogy bármit el tudnak énekelni, amit csak szeretnének és szeretnek. Szekeres Adrien hivatalosan popénekesnő, mégis nagyon magas színvonalon képes például operát énekelni. László Boldizsárból is bizonyára hamarabb lett volna operaénekes, ha a Cotton Club Singers alapító tagjaként 1995-től nem fut be egy 15 éves sikerpályát a jazz területén.

A nagy találkozás

Adrien és Boldizsár egymásra találása nem véletlen. Zenei kapcsolatuk Sík Olgánál kezdődött, akihez a kilencvenes években jártak. Olgi néni nagyon szabadon tanított, nem voltak meghatározott órarendek. Növendékei jókat énekeltek együtt, aztán hazamentek.

A fellépési lehetőségeket a növendékkoncertek jelentették. Adri és Boldi e közös időszaka után egy hosszabb szünet következett közös zenélésükben, mígnem aztán egymás vendégei lettek saját, önálló koncertjeiken.

„Ezekből a találkozásokból alakult aztán ki a Nagy találkozás című műsor ötlete, amelyre alapvetően a La Voce Vita koncert repertoárja is épül, kisebb-nagyobb elhajlásokkal, és ami a fő különbség, szimfonikus zenekari alappal.”

Az év duettkoncertje a Budafoki Dohnányi Zenekar szimfonikus kíséretében érkezik

A májusi közös nagykoncert legizgalmasabb része valószínűleg a Barcelona című dal lesz, amelyet Montserrat Caballé és Freddie Mercury énekeltek egykor. A La Voce Vita című koncert teljes repertoárja eredeti hangszerelésben, a Budafoki Dohnányi Zenekar szimfonikus kíséretében, a Liszt- és Prima Primissima közönségdíjas Hollerung Gábor vezényletével, zenei irányításával, Magyarországon egyedülálló hangzással szólal meg.

A női-férfi duetteket mindig szereti a közönség, de Adrien és Boldizsár alapvetően is nagyon szerencsés „összeállítás”. Hiszen miközben Boldizsár vibrál, zizeg, szervez, rendez, és még nagyobb élettel tölti meg a teret, addig Adrien finom, nőies eleganciája lengi körbe közös munkájukat és a színpadot.

A koncertről itt találtok további infókat, és jegyet is itt tudtok vásárolni.

(Borítókép: Mocsonoky Péter)

Címkék