Keresés EN

Keresés

buda - 657 találat

Citadella

2014. december 15., 12:56

Citadella

Citadella egy olyan emblematikus helye Budapestnek, mint a Szabadság-szobor New Yorknak.

Pierrot

2014. december 12., 16:01

Pierrot

A Pierrot  egy kicsi

Marxim söröző

2014. december 8., 15:02

Marxim söröző

Van, ami nem változik. Erre jó bizonyíték egy olyan pizzéria Budapesten, ahol látszólag még mindig tombol a kommunizmus. A Marxim kopott bejárata fölötti vörös csillag már több, mint húsz éve ragyogja be a II. kerületi Kisrókus utcát, de aggodalomra semmi ok!

Filozófusok kertje

2014. december 5., 14:43

Filozófusok kertje

Szeretjük a Gellért-hegyet. Egy zöld szeglet a város közepén, amit ha loholva is, de megmászunk, hogy a Citadelláról gyönyörködhessünk városunkban.

Szent-Gellért Sziklatemplom

2014. december 3., 11:53

Szent-Gellért Sziklatemplom

A Gellért Fürdő vel szemben a Gellért-hegy falának egy mélyedésében bújik meg a Sziklatemplom

Tüskecsarnok és Uszodakomplexum

2014. december 2., 20:28

Tüskecsarnok és Uszodakomplexum

Az újbudai Tüskecsarnok nevét piramisra emlékeztető bevilágítóiról kapta. Napközben nincs szükség mesterséges fényforrásra, este pedig kifejezetten jól néz ki, ahogy a tüskékben elrejtett világítás működésbe lép.

Alagút

2014. november 27., 17:37

Alagút

Az alagút az a hely, ahova esős időben betolják a Lánchidat – viccelődnek a budapesti idegenvezetők a turistákkal. A méreteket tekintve ez akár igaz is lehetne, de a 350 méter hosszú építménynek más a funkciója.

Irgalmasok Veli Bej Fürdője

2014. november 25., 12:32

Irgalmasok Veli Bej Fürdője

Az ottomán uralom alatt alapított Veli Bej Fürdőt a közelmúltban modern formában újranyitották. Az épületben szauna, infraszauna, gőzkabin, élményzuhany, családi fülkék, súlyfürdő, Kneipp-sétáló, jakuzzi és egy feszített víztükrű gyógyvizes medence is rendelkezésünkre áll.

Szt. Gellért Gyógyfürdő és Uszoda

2014. november 18., 17:26

Szt. Gellért Gyógyfürdő és Uszoda

A Gellért a leghíresebb műemlékfürdő, mely a XX. század elején nyitotta meg kapuit Budán, a Gellért-hegy és a Szabadság híd ölelésében.

Országos Széchényi Könyvtár

2014. november 6., 13:08

Országos Széchényi Könyvtár

Az Országos Széchényi Könyvtárat a Budavári Palota F Épületében találjuk, a Szent György téren. Ide betérni egy olyan program, amire érdemes egy egész napot szánni.

Mr. Masala (Bezárt)

2014. október 20., 13:19

Mr. Masala (Bezárt)

A Kolosy téren található indiai étterem, a Mr. Masala különlegessége, hogy itt minden Indiából származik. A hely ékes bizonyítéka annak, hogy nem a külső számít.

Városmajori Jézus Szíve-templom

2014. október 16., 16:16

Városmajori Jézus Szíve-templom

A Városmajorban álló Jézus Szíve templom, jeles XX. századi alkotás, a budapesti Bauhaus építészet kiemelkedő példája, amelyet méltán nyilvánítottak műemlékké.

Rudas Gyógyfürdő és Uszoda

2014. október 16., 11:47

Rudas Gyógyfürdő és Uszoda

A szaunák, gőzkabinok, a tetőn terpeszkedő panorámás napozóterasz és jacuzzi, valamint a fiatalokat vonzó, éjszakai nyitvatartás és bulik tovább turbózzák a Rudas presztízsét és népszerűségét.

Lukács Gyógyfürdő és Uszoda

2014. október 4., 16:57

Lukács Gyógyfürdő és Uszoda

A Lukács Gyógyfürdő és Uszoda egyike a legrégibb budapesti gyógyfürdőknek, mai helyén már a XII. században betegeket ápoltak a Szent János-lovagok. Később rodoszi és máltai lovagrendek hoztak létre itt fürdőt, majd a török megszállás idején törökfürdő épült ugyanezen forrásokra.

Király Gyógyfürdő (Bezárt)

2014. október 4., 16:47

Király Gyógyfürdő (Bezárt)

A Király Gyógyfürdőt sok budapesti fürdőhöz hasonlóan a török időkben, vagyis a XVI. század második felében építették. Mivel ehhez a területhez nem estek közel természetes források, egészen a Margit híd budai hídfőjénél lévő Lukács Fürdőtől kellett (és kell máig is) idevezetni a vizet.

Erdős és fiai Cukrászda

2014. október 3., 11:24

Erdős és fiai Cukrászda

Az Etele téri Erdős és fiai Cukrászda elsősorban a fagyijairól híres, nem véletlenül. A tulajdonos kiválóan beszél olaszul, és a 90-es években hosszabb ideig dolgozott is az országban.

Coyote Coffee & Deli

2014. október 2., 04:29

Coyote Coffee & Deli

A „reggeli a nap legfontosabb étkezése” alaptézisből és egy amerikai útból indult ki még 2008-ban a Coyote Coffee & Deli. A hely a reggelikre szakosodott vendéglátóegységek élharcosa volt a városban, már a gasztroforradalom előtt bagelt, sajt- és répatortát pakolt a pultjába.

Asztalka

2014. október 2., 04:00

Asztalka

A Tabáni Plébánia mellett megbúvó Asztalka nem egy szimpla cukrászda, hanem egy közösségi tér, naponta változó süteménykínálattal és olyan berendezéssel, hogy óhatatlanul azon kezdünk gondolkodni, hogy a nagymamánk lakásában vagy az Alice Csodaországban fantáziavilágában ért minket a forró csoki vagy a fűszeres tea okozta ámulat.

Bambi Eszpresszó

2014. október 2., 01:26

Bambi Eszpresszó

A Bambi Presszó a II. kerület értelmiségi főhadiszállása a Frankel Leó utcában. Már a 60-as évek óta üzemel, változatlan enteriőrrel, így hozva vissza a hamisítatlan presszóhangulatot.

Daubner Cukrászda

2014. október 1., 14:31

Daubner Cukrászda

A Szépvölgyi úton található Daubner, ha nem is Budapest, de mindenképp a budai oldal leghíresebb cukrászdája. Köszönhetően a 110 évre visszatekintő tradícióknak, a sütemények és a torták verhetetlenek, a fagylaltokról nem is beszélve.

Csészényi Kávézó

2014. szeptember 2., 14:24

Csészényi Kávézó

A Csészényi Kávézóban több mint 30-féle, csúcsminőségű, kézzel szedett Arabica kávéból készített koffeinfőzetből válogathatsz. A Vérmező melletti kuckóban a világ legkülönbözőbb részeiről érkező szemeket nagy igényességgel pörkölik és darálják, ezzel garantálva a kiváló minőséget és a markáns ízeket.

Boratórium - Mátra Borozó

2014. augusztus 10., 01:45

Boratórium - Mátra Borozó

Az I. kerület egyik méltán híres borozója a Corvin téren található. A Boratórium a szó legklasszikusabb értelmében kocsma – a falakon fa lambéria, az asztalokon csipketerítő, a pultban pedig Gabi bácsi áll, aki nagyon jó kapcsolatot ápol vendégeivel.

Nemdebár

2014. augusztus 10., 00:08

Nemdebár

A  II. kerület ikonikus helye, a Nemdebár a néhai Moszkva térnél, a mai Széll Kálmán térnél található kutyabarát bár. Szinte minden este szuper zenét és DJ-ket találunk, és különleges hangulata vonzza a művészeti szcéna szereplőit is.

Kiscelli Múzeum

2014. július 18., 18:42

Kiscelli Múzeum

A Kiscelli Múzeum Óbudán egy erdős parkkal körülvett, egykori barokk kolostor és templom épületében várja a főváros újkori várostörténete és képzőművészete iránt érdeklődőket.

Hármashatár-hegy

2014. július 7., 15:23

Hármashatár-hegy

A II. és III. kerület határán fekvő, 495 méteres Hármashatár-hegyet több ok miatt is érdemes megmászni. Árnyas sétautakon lehet kirándulni, itt vezet keresztül az Országos Kéktúra útvonala, és ha felérünk a csúcsra, olyan kilátás tárul elénk, hogy gondolatban már el is kezdjük itt tervezni a jövőbeni házunkat.