A hatalmas érdeklődésre való tekintettel március végiéig lesz látogatható gigantikus, több termet elfoglaló terepasztal.

A népszerű kiállítás 2020. január 31-én zárta volna be kapuit, ám a rohamra, amit a hír keltett, még az üzemeltetők sem számítottak. A hatalmas érdeklődésre való tekintettel – voltak, akik csak másfél-kétórás sorban állás után tudtak csak bejutni – most két hónappal meghosszabították a nyitvatatartást.

Volt olyan nap is, amikor 800-1000 látogató is érkezett, de a hely befogadási kapacitása 225 fő, így gyakran várakozni kellett a bejutásra. A tulajdonosok és üzemeltetők szeretnék a látogatókat maradéktalanul kiszolgálni, ezért úgy döntöttek, két hónappal eltolják a Miniversum bezárását. Így 2020. március 31-ig tekinthető meg az óriási, részleteiben kidolgozott, folyamatosan mozgásban lévő terepasztal. A kiállításra az előre megváltott jegyek – függetlenül a rányomtatott érvényességi időtől – a zárásig érvényesek.

Egyébként a világ több országából érdeklődtek a kiállítás iránt, de Magyarországról is rengetegen jelezték, hogy megvásárolnák a gigantikus terepasztalt. De a Miniversumot kifejezetten a jelenlegi Andrássy úti helyszínre tervezték és építették be, ezért nem megoldható, hogy ugyanilyen formában máshol felállításra kerüljön.

Fotókiállítással, interaktív tanórákkal búcsúznak

A karácsonyi, ünnepi installáció még január végéig megtekinthető: a Hősök terére felkerült egy hatalmas, fenyőfa alakú jégpálya karácsonyi vásárral, és a Mikulásgyár kicsinyített mását is felfedezhetjük. Március végéig látható a Miniversum születését, építésének történetét bemutató 24 képből álló fotókiállítás, amely érdekességekkel és kulisszatitkokkal várja a látogatókat a játszóház mögötti folyosón.

A terepasztalok mögé is bepillanthatnak az érdeklődők 4-8 fős tárlatvezetések keretében. A kulisszák mögötti túra során betekinthetnek a vezérlőterembe is, és megismerhetik az irányítástechnika minden trükkjét – mostantól már nem csak hétvégén. Az általános iskolás csoportoknak lehetőségük nyílik interaktív tanórákra jelentkezni,  a felső tagozatos diákok pedig rendhagyó történelemórán is részt vehetnek. Interaktív tanórákra jelentkezni március 31-ig, a Miniversum bezárásáig minden hétköznap lehetőség van.

További információk