A gigantikus terepasztal, a Miniversum 2020. január 31-ig látogatható, akkor búcsúzik a közönségtől. Az utolsó két és fél hónapban készülnek még pár meglepetéssel, úgyhogy ezek miatt is érdemes lesz ellátogatni az Andrássy úti kiállítóterembe.

Bezár a főváros egyik legkülönlegesebb kiállítása, a Miniversum, ami egy gigantikus, több termet elfoglaló terepasztal. Mielőtt a főváros felnőtt lakosságának az a része, amelyik soha nem járt még itt, legyintene a hírre, hogy ez csak a gyerekeket érdekli, gyorsan felvilágosítjuk őket: a Miniversum minden korosztály számára ugyanolyan tartalmas élményt nyújt az aprólékos és míves kidolgozottsága okán, de a felnőttek számára még millió apró, elsősorban filmes poént is elrejtettek a készítők a terepasztalon.

A folyamatos mozgásban lévő terepasztalon Magyarország, Ausztria és Németország egyes tájai és nevezetességei elevenednek meg. A kiállítás 2014-ben nyitotta meg a kapuit, azóta töretlen a népszerűsége, így joggal merül fel a kérdés, hogy akkor miért zár be. A válasz egészen prózai: mert ennyire időre, összesen 6 évre terveztek vele. Hogy mi lesz a jövője, a sorsa, azt egyelőre nem tudni, de mi őszintén reméljük, hogy ha részleteiben is, de sikerül valahol új otthont találni a Miniversum terepasztalának.

Az utolsó két és fél hónapban még egyszer utoljára rákapcsolnak a tervezők-szervezők. Novembertől újabb filmes szereplők bukkannak fel a díszletek között – a Mátrixos Neótól egészen Jokerig, de Aladdin is megjelenik majd a repülő szőnyegével. Továbbá decemberben nyílik egy fotókiállítás is, mely feldolgozza a Miniversum történetét, elsősorban is a kezdetét, a bonyolult építési munkálatokba nyújt betekintést. Még egyszer mondjuk: ha voltál már, akkor azért, ha pedig még nem, akkor meg azért látogass el még egyszer a Miniversumba 2020. január 31-ig. Február 1-jétől könnyen lehet, hogy már soha többé nem teheted meg.