A Színes Város Csoport a Vuk szereplőit ábrázoló falfestmény után most egy másik klasszikus mese, a Vízipók-csodapók karaktereit varázsolta egy tűzfalra, szintén a Józsefvárosban.

A VIII. kerületi Leonardo utca 12-14. szám alatti ház tűzfalán készült most el az óriás tűzfalfestmény, a hatalmas alkotás két hónap alatt készült el 50 szín és 300 liter festék felhasználásával. A 350 négyzetméteres tűzfalat előtte hőszigetelték, ezután került fel rá a címadó pók és a kis csigák, legfelülre pedig a főhős Keresztes barátja.

Az egyik legjobb dolog a falfestésekben, ahogy egy-egy projekt idején beépülünk azoknak a lakóközösségeknek az életébe, akik nap mint nap látják a munkánkat” – mesélte Flór Péter, a csoport főtitkára.

A Józsefvárosi Önkormányzat pályázatának eredményeként valósul meg összesen hat különböző falfelület idén, elsőként a Szaffi készült el a Szigony utca 10. szám alatt 600 négyzetméter nagyságban, majd a Vuk karakterei kerültek fel egy 800 négyzetméter nagyságú felületre, ezt követte a mostani festmény. A tervek között szerepel még a Macskafogó, valamint a Vuk folytatásának az elkészítése.