A még felújítás alatt álló déli Klotild-palotában, amelyet a pesti köznyelv előszeretettel nevez Matild-palotának, 2020-ban nyílik meg a 130 szobás Marriott luxushotel, ahol majd Palágyi Eszter fogásaival találkozhatunk, derült ki a Magyar Konyha interjújából.

Palágyi Eszter a Michelin-csillagos Costest hagyta maga mögött, és bár új helye csak jövőre nyit a tervek szerint, addig is rengeteg terve van – olvashatjuk a Magyar Konyha interjújában. A séf idén először indul a Bocuse d’Or verseny hazai válogatóján, de már nem a Costes, hanem a Matild-palota támogatásával.

Az épületben 2020-ban nyílik meg az ország első The Luxury Collection besorolású luxusszállodája, 130 szobával és legalább 700 embert kiszolgáló éttermi részekkel. Cél, hogy ne csak a szállóvendégek térjenek be ide, hanem a környékbeli turisták is vagy éppen a magyar közönség. A tervek szerint a kínálat szerves részét képezik majd a magyar klasszikusok, a reggelitől a vacsoráig, de nem ezek lesznek egyeduralkodók, Eszter signature fogásai is megjelennek majd, „matildosított” formában.