Amennyiben bejön a november 22-i kísérleti út, rendszeresen közlekedni fog a Twin City Liner nevű, a habokat nagy sebeséggel szelő hajó a két főváros között.

A Twin City Liner nevű, elegáns és kényelmes gyorskatamarán már 13 éve ingázik Bécs és Pozsony között, naponta háromszor is megteszi az utat a két város között. Mivel népszerű útvonal, ezért jöhetett az ötlet, talán más irányba is az lehet, így indulhatna egy másik járat másik irányba: Budapestre is. Az elképzelést döntés követte: november 22-én próbajárat keresi fel a fővárosunkat. Reggel 9-kor indul a járat, és délután 15 órakor köt ki a hajó, a fedélzetén 250 utassal, és majd csak két nappal később, november 24-én indul vissza, hogy legyen idő szétnézni.

A részvételi díj 349 euró, amiben több minden is benne van a hajójegyen kívül: a szállás (2 éjszaka egy belvárosi, négycsillagos szállodában), a transzferek és egy buszos városnézés. A hajón lehetőség van kerékpárszállításra (összesen 12 bringa fér el rajta), és arra is, hogy utazás közben feltöltsünk egy elektromos biciklit. Ha bejön a próbaút, akkor jövő évtől gyakrabban indulnak gyorskatamaránok Budapestre.