Életre kelt Örkény novellája a pilisszentlászlói erdőben: egy művészeti projekt keretében két lokálpatrióta civil életre keltette a verselő telefont, amelyen többek között Grecsó Krisztián, Reményik Sándor vagy épp Áprily Lajos egy-egy műve hangzik el olyan kortárs zenészek és színészek előadásában, mint Kollár-Klemencz László, Petruska András, Vasvári Csaba és még sokan mások.

Irodalom és valóság keveredik a „Hív az erdő” projekt keretében, ahol egy régi, piros utcai telefon kelt új életre – tárcsázáskor verset mond az arra járóknak, pont úgy, ahogy Örkény István Ballada a költészet hatalmáról című egypercesének „főhőse”. A helyszín azonban a hűvösvölgyön túli rét helyett a Pilisszentlászló melletti erdő széle, a Országos Kéktúra eleje. 

A „Hív az erdő” projekttel a pilisszentlászlói Ambrus Ildikó és Katona Ádám a hasznavehetetlen tárgyaknak szeretne új jelentést és funkciót adni úgy, hogy közben inspiratív módon felhívják a figyelmet környezetünkre és annak védelmére. 

A kis piros telefon, amely tizenöt évig állt Ádámék műhelyében, most a megfelelő szám tárcsázásával verset mond az arra járóknak. Most 12 mű közül lehet választani, többek között Reményik Sándor, Grecsó Krisztián, Áprily Lajos, Werner Herzog egy-egy alkotása, illetve a Bhagavad-gítá egy részlete hangzik el többek között Kollár-Klemencz László (Kistehén), Petruska András (Petruska), Heinczinger Miklós (Misztrál), Gyulai István (Anton Vezuv) zenész és Vasvári Csaba színész előadásában.