Mozgássérült és mozgásukban korlátozott gyerekek egészséges társaikkal játszhatnak az új, Német utcai Cifrapalota játszótéren.

Szerencsére ma már szinte csak úgy építenek új játszótereket, hogy azt sérült gyerekek is tudják kényelmesen használni. Többek között Zuglóban, Újbudán is felbukkantak ilyen eszközök, illetve Csepelen az integrált kondipark mellett, ahol a különleges kialakításnak köszönhetően egészséges és mozgásukban korlátozott gyerekek együtt tudtak például libikókázni. Ilyen kicsi korban még különösen fontos, hogy a játszótereken közösen tudják élvezni a játékok és a mozgás, a mozdulat örömét, amennyire lehet – integráltnak, inkluzívnak is nevezik az ilyen megoldásokat.

Ezért is szuper, hogy a belvárosban is nyílik erre lehetőség. A Cifra palotára keresztelt játszótér nem messze a körúttól és a Rákóczi tértől, a Német utca 12. szám alatt nyílt meg a Németh László Általános Iskola egyik használaton kívüli udvarán. A szomszédos ház tűzfalára egyébként egy népmese-tematikába illeszkedő tűzfalat is terveznek.