Annyira nem ismert tény, hogy Trokán Nóra amellett, hogy kitűnő színész, ügyesen fotózik is. Most olyan témához nyúlt, amelyet eredeti szakmájából kifolyólag behatóan ismer: a színpadra lépés előtti percek különös intimitását mutatja meg a Katona József Színházban.

A tavalyi évadban hosszú hónapokig járta fényképezőgépével a színház színpadának takarását, hogy a társulat művészeit a színpadra lépés előtti percekben megörökítse. Erre az egyedülálló fotósorozatra épül a teátrum idei évados kiadványa, melynek nyomtatott változata már megtalálható a színház Közönségszolgálati Irodájában (a műsorfüzet online ide kattintva érhető el.

Régóta a fejemben volt már ez a fotótéma, amelyben mindkét szenvedélyemet, a színházat és a fényképezést ötvözhetem. A színpadra lépés előtti percek különös intimitását szerettem volna megmutatni, egy olyan nézőpontból, ahonnan csak mi láthatjuk – ez esetben ők, színészek láthatják egymást.

Ahhoz, hogy ez sikerüljön, azt hiszem, feltétlenül szükség volt rá, hogy én is egy vagyok közülük, hogy jól ismerjük egymást. Ennek köszönhetően tudtam úgy létezni közöttük, ők pedig a kamerám előtt, mintha a felkészülés érzékeny pillanataiban ott sem lettem volna” – mondta Trokán Nóra a sorozatról.

A képek több részletben kerülnek majd fel a színház Facebook, illetve Instagram-oldalára, nyomtatott formában pedig a műsorfüzetben nézhetjük meg őket.