A műanyagmentes július mellett (és ahhoz szorosan kapcsolódva) július 4-én elindult még egy kampány, a (V)ízlelőhely. Küldetése, hogy támogassa a helyi vízkészletek felhasználását, felhívja a figyelmet a folyadékbevitel fontosságára, és alternatívát biztosítson az ivóvíz pótlásra azoknak, akik szeretnének műanyagmentesen élni.

A kampány mögött a BWT víztisztító technológiával foglalkozó cég áll, és olyan kávézók, bisztrók, éttermek csatlakoztak hozzá, akiknek van tapasztalatuk abban, hogy mit jelent BWT által optimalizált vízzel dolgozni. Őket az iOS-re vagy Androidra letölthető applikáción találjuk meg, és a kulacsunkat, üvegünket újratölthetjük náluk ingyen.

A kezdeményezés országos, Budapesten többek között Warmup Specialty Coffee, a Smúz Café, Major Kávézó, a Bruberi Coffee & Bakery, az Emphaty Cafe, a My Little Melbourne és a Kávétársaság tárta ki az ajtót a környezettudatos járókelők előtt.

Azoknak, akik hozzászoktak az ásványvízhez, egy fokkal talán megnyugtatóbb érzés szűrt BWT vizet inni a sima csapvíz helyett. Ráadásul a (V)ízlelőhely kampány minden egyes feltöltés után 1 Ft-tal támogatja a Lámpás ’92 Alapítványt, akik több száz fogyatékossággal élő embertársunk életét segítik. A részvétellel tehát hozzájárulhatunk, hogy a közös cél, az egymillió palackfeltöltés minél hamarabb megvalósuljon.