Immár nemcsak a főváros épített örökségét, hanem a város környéki kirándulóhelyeket is bejárhatjuk felkészült vezetők segítségével.

Ha féltél, hogy eltévedsz, vagy túl fárasztónak találtad, hogy az érdekességeknek önállóan utána olvass, akkor a Pilisi Parkerdő Zrt. Budapesti Erdészetének vezetett túráit neked találták ki.

Nemcsak az erdőkről és a természeti értékeikről lesz ezeken szó, hanem történeti, gasztronómiai és egyéb érdekességekről is. Az Oroszlánok a Hűvösvölgyben című sétán például Mátyás király vadaskertjébe is ellátogatnak a csoportok, és oroszlánvadászatról, vaddisznók befogásáról és Csontváry festészetéről is beszélni fognak a vezetők.

A Pestszentlőrinc és Pestszentimre között húzódó erdőben masztodonokról, homoksivatagról és fülgyógyászatról is megtudhatunk érdekességeket, de lesz olyan séta is, ahol felfedezhetjük a mészégetés és piktortégla-bányászat nyomait, miközben gyönyörködünk a Sorrento-sziklákban. Makkosmária mint gyógyító, szent hely történetéről, az erdő immunrendszeréről, a tölgyfa és az ember őskorba visszanyúló kapcsolatáról is mesélnek majd a túravezetők.

A túrák maximális létszáma 30 fő, a felnőtt jegy 3000 Ft-ba kerül. Május 1-én és 4-én is lesznek séták, részleteket ide kattintva találunk.