Nyáry Krisztián nyitja meg Budapest első, bevásárlóközpontban létesült közösségi becsületkönyvtárát december 5-én. A Camponában megvalósuló koncepció az első ilyen kezdeményezés itthon.

A plázák, mint a fogyasztás modern templomai itthon nem igazán jeleskednek a közösségi funkciók terén. Bár Nyugat-Európában már ismert a koncepció, Magyarországon ez lesz az első, bevásárlóközpontban kialakított, bizalmon alapuló közösségi könyvtár, ahol bárki leadhatja kiolvasott vagy megunt könyveit, és cserébe, ha talál valami kedvére valót a polcokon, nem csak helyben olvasgathatja, de haza is viheti. És a tervek szerint a bizalomkönyvtár a jövőben különböző ingyenes közösségépítő programoknak is helyet biztosítana.

A becsületkönyvtárat Nyáry Krisztián nyitja meg december 5-én 17 órakor, aki az első perctől kezdve az ötlet lelkes támogatója volt. A dedikálással egybekötött megnyitón kedvezményesen lesz kapható az író legújabb, „Írjál és Szeressél” című kötete és korábbi könyvei is, amikben a történelem ismert alakjainak emberibb, néhol botrányosabb arcát mutatja meg.