Ha sötét utcában, elhagyatott erdőszélen sétálunk haza, ha úgy érezzük, valaki követ, vagy bármilyen okból csökken a biztonságérzetünk, immár teljesen ingyen feltárcsázhatjuk a Hazakísérő Telefon 06 80 442 422-os számát.

Molnár-Csiki Maren 2017 novemberében indította el a Hazakísérő Telefont azoknak a nőknek, akik éjszaka hazafelé tartva veszélyhelyzetben érzik magukat. A szolgáltatás nem éles helyzetekre lett kitalálva, inkább egyfajta megnyugtatásként szolgál, ha a vonal másik végén tudják, merre járunk (és egy potenciális támadót talán elriaszthat, ha úgy tűnik, a kiszemelt áldozat telefonos kapcsolatban van mással). De ha útközben mégis valami kellemetlenség történik, Maren egy másik telefonról értesíti rendőrséget.

Az egyszemélyes projekt azóta alapítvánnyá bővült, a cél, hogy a jövőben minél többen fogadhassák a hívásokat, amelyek eddig normál tarifán működtek, de november 5-től ingyenesek lettek. A 06 80 442 422-os számot a magyarországi VCC Live Hungary Kft. bocsájtotta a szolgáltatás rendelkezésékre havonta 10 000 ingyenes perccel, és térítésmentesen virtuális telefonközpont használatot is kaptak.

És jó hír, hogy már hétköznaponként is működik a "hazakísérés". Péntek, szombat és munkaszüneti napok előtti este 22-től hajnali 4-ig, a hét többi napján 21-től hajnali 2-ig lehet tárcsázni a számot. A Hazakísérő Telefonrólebben a cikkünkben írtunk részletesen.