Élmény

Egy este az állatok között – idén is lesz Állatkertek Éjszakája

Fotó : Mudra László / WLB
Fővárosi Állat- és Növénykert

11 településen, 12 állatkertben szervezik meg az eseményt, már hetedik alkalommal, látványetetésekkel, programokkal és szokatlan látnivalókkal, augusztus 31-én este.

A fővárost és környékét érintő programok a Budakeszi Vadaspark és a Fővárosi Állat- és Növénykertben, illetve a Tropicariumban lesznek. Ezen a három helyszínen az intézményenkénti külön jegy mellett vehetünk mindhárom helyszínre érvényes kombinált jegyet is. A fővárosi kombinált jegy ára 4200 Ft, 14 éven aluli gyermekeknek 3200 Ft. Ha esetleg nem tudunk eljutni mindegyik helyszínre az este folyamán, másnap, illetve harmadnap, azaz szombaton és vasárnap is felhasználhatjuk a jegyeket.

 

A programok a következők:

Fotó: Burányi Virág - Budakeszi Vadaspark
  • Budakeszi Vadaspark:

 

A Budakeszi Vadaspark szakvezetéssel egybekötött éjszakai kirándulást is szervez, a napnyugta után induló megnézhetjük, hogy viselkednek az éjjeli állatok. A vadaspark kialakított erre az estére egy Vakkaraván ügyességi pályát is, amit végigjárva bárki megismerkedhet az éjszakai erdő rejtett kincseivel. A Tapi-zoo interaktív játszópultnál próbára tehetjük az érzékszerveik kifinomultságát, így megtapasztalva az állatok éjszaki üzemmódját. A Pangea Egyesület pedig a természetvédelem és az éjszakai állatvilág rejtett és érdekes összefüggéseit világítja meg.

Fotó: Kiripolszky Csongor / WLB

Ezen az estén a kapukat 19.00 órakor nyitják ki, belépőt 22.00-ig lehet vásárolni. Legkésőbb 23.00-kor az állatok nyugovóra térnek, ekkorra utolsó látogatóknak is el kell hagynia a Vadaspark területét. A program főbb időpontjai: 19.00 Kapunyitás; 19.00-24.00 Pangea; 19.00-24.00 Tapi-Zoo; 19.15 Szakvezetés; 19.30 Medve látványetetés. 19.45 Állati jó bemutató; 20.00 Farkas látványetetés; 20.00 Vakkaraván; 20.30 Hiúz látványetetés; 21.00 Róka látványetetés; 21.00 Állati jó bemutató; 21.30 Sakál látványetetés; 21.30 Vakkaraván; 22.00 Szakvezetés.

 

  • Fővárosi Állat- és Növénykert

A Fővárosi Állat- és Növénykert főkapuját az eseményre váltott jeggyel érkezők előtt az állatkert főkapuját 19 órakor nyitják meg, a programok is ekkortól kezdődnek, és tartanak folyamatosan késő estig. Jegyet váltani és belépni 23 óráig tudunk, a Varázshegy 23.15-kor, az állatházak 23.30-kor zárnak, és éjfélig kell elhagyni az Állatkert területét.

Fotó: Mudra László / WLB

A kert különböző pontjain két tucatnál is több helyszínen folyamatos, illetve előre meghirdetett időpontban megtartandó bemutatókra kerül sor. A programok között lesz esti fókashow és elefánttorna, „randevú” a cukormókussal és a szakállas agámával, alkonyat a Lepkekertben, életre kelő homokszemek és „jégbe zárt” vadállatok, lángidomárok és fényvarázslat is. A Nagyszikla belsejében található Varázshegyben az őstenger titkaival, a mélység óriásaival, a levélvágó hangyák és a denevérek életével lehet megismerkedni, de lesz kígyóles, ízeltlábú bemutató és állati helyszínelés is.

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest

Az idei év egyik újdonsága az Állatkert május közepén megnyílt játszóparkja, a Holnemvolt Vár, itt is lesznek programok. Jegyek 3800 forintos, illetve 14 éven aluli gyermekek esetében 2800 forintos áron válthatók. Ugyanerre az estére érvényesek a kombinált (tehát a Budakeszi Vadasparkba és a Tropicariumba is felhasználható) jegyek is. A jegyek már augusztus 9-től kezdve megválthatók.

 

 

  • Tropicarium

A Tropicariumban augusztus 31-én 20-24 óra között ezek a programok lesznek:

  • 20:30 kőhaletetés
  • 21:30 aligátoretetés
  • 22:00 kígyóetetés
  • 22:30 murénaetetés
  • 20:00 – 23:50 ingyenes cápás és halacskás arcfestés és csillámtetoválás.
Állatkertek éjszakája 2018