Budapest

Óriási madár szállt le egy újbudai tűzfalra – a MOME-val együtt lépett újra akcióba a Színes Város Csoport

Fotó : Farkas András
kócsag, színes város, falfestmény, tűzfal
Bréking

A hatalmas madárfestménnyel a környezetvédelem fontosságát szeretnék kommunikálni.

Ezúttal egy a MOME-val közös projekt keretében valósult meg a falfestés, a 300 m2-nél valamivel nagyobb alkotás a Bertalan Lajos utca 16. szám alatt található társasház tűzfalára került fel, Zsuffa Zsanna Lídia tervezésében.

Fotó: Farkas András

Az együttműködés és a közös munka 2017-ben indult, a MOME – Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen megvalósuló tűzfaltervezési kurzuson, egy iskolai óra keretében. A cél az volt, hogy 14 tervező-grafika szakos hallgató a környezetvédelem fontosságát helyezze előtérbe a készített tervekkel, majd egy szavazás során döntöttek a nagy méretű kócsagot ábrázoló falfestmény mellett.

Fotó: Farkas András

A városban élőkkel való vizuális kapcsolatteremtés eszköze is a kültéri falfestés, mivel a méreténél és a láthatóságánál fogva olyan erővel szólítja meg a városlakókat, ami rendkívülivé teszi ezt a kommunikációs formát” – emelte ki Vargha Balázs, a MOME – Moholy-Nagy Művészeti Egyetem grafika tanszékének vezetője.

Flór Péter, a Színes Város főtitkára pedig nem rejtette véka alá, hogy örülnének, ha a jövőben hosszú távú munka alakulhatna majd ki az az egyetemmel.

Fotó: Farkas András

Újbudán nem ez az első és utolsó tűzfalfestmény, hiszen jelenleg is zajlanak az egyeztetések a Színes Város csapatával egy Gazdagrétre tervezett alkotásról.

Fotó: Farkas András