Magyarországon 6,7%-kal nőtt a 2017-es vendégéjszakák száma, a KSH szerint. A fővárosban 2016-hoz képest m 7,3%-kal, s így Budapest elérte a 10 milliós álomhatárt, ami a vendégéjszakák számát illeti.

Régiós és európai összesített vendégforgalmi listák szerint is kedvelt desztináció Magyarország, ezen belül pedig még mindig Budapest a legvonzóbb úticél. A KSH felmérése szerint 2017-ben a fővárosban töltött vendégéjszakák száma meghaladta a 10 milliót, ez pedig egy 4 éve exponenciálisan emelkedő szám.

Országosan 2017-ben az utóbbi 5 év legmagasabb szobaár-bevételét produkálták, bevételi szinten meghaladták a 278 milliárd forintot is. Mutatók szerint hiába drágulnak a szobaárak, ez nem veti vissza az utazási kedvet, növekszik a kereslet.

Akik a legtöbbet költenek nálunk, azok a britek, az amerikaiak, a németek, az olaszok, a spanyolok, de Kínából és Hollandiából is jócskán érkeznek turisták.

Érdekesség, hogy az V. és a VII. kerület a legcsábítóbb, ami a nálunk töltött éjszakákat illeti, de szépen jön fel például a VIII. és a IX. kerület is.