Egy – az olvasást népszerűsítő – kampánynak köszönhetően – tavasztól kortárs és klasszikus irodalmat „vásárolhatunk” majd Budapesten – a forgalmasabb pontokon felállított automatákból.

Ezekből lehet majd kivenni az apró – telefonnyi – méretű zsebkönyveket, melyeket 990 forintért vásárolhatunk majd meg 2018 márciusától, a színes könyvsorozatot a MOME grafikuscsapata tervezte.

A többek között Vecsei H. Miklós és Grecsó Krisztián nevéhez köthető Sztalker csoport ezzel a kampányával a tömegközlekedést használó fiatalokhoz szól, ami lássuk be, nem kevés embert érint Budapesten. Különlegesség továbbá, hogy magyar regények angol fordítása is kapható lesz majd.

"Értékes és érdekes műveket fogunk eljuttatni az olvasókhoz, megfizethető áron és minél könnyebben elérhető módon. Értékes és érdekes pillanatokkal szeretnénk kitölteni a közösségi közlekedés üresjáratait" – írta az MTI-nek a közleményben Vecsei H. Miklós. Grecsó Krisztián szerint a POKET arra is alkalmas, hogy egy fiatalosabb, egymásra figyelőbb olvasóközösséget hozzon össze.