Nemcsak berlini alkotók működtek közre idén a budapesti tűzfalak kiszínezésében, de egy magyar művész is járt a német fővárosban, hogy megfessen egy ottani falat.

Október végére elkészült az idei Színes Város Budapest Fesztivál utolsó két helyszíne, amely szintén illeszkedik az idei bor és a gasztronómia tematikához. Kiemelt város volt idén a street art központjának számító Berlin: három alkotó is érkezett onnan Budapestre, és egy művész, az iamsuzie művésznéven alkotó Bakos Zsuzsi pedig a német fővárosban jelenítette meg egy falon a tokaji aszút, amelyet királynőként ábrázol, utalva ezáltal a bor nemességére, háttérben a magyar borvidék klasszikus látványelemeivel. Az alkotás Berlinben, a Tasdorfer Straße-n látható.

Az utolsó budapesti fal pedig a Csalogány utca 36. szám alatt tűzfalon látható, ez Ruben Sanchez spanyol művész munkája. Ruben a régi mesterek előtt tiszteleg, akik az élet rövidségére és az élvezetekre emlékeztetve nem egyszer festettek buborékokat, gyümölcsöket, füstöt, tengeri ételeket, húst, valamint órákat, koponyát. Ruben rajzán is megtalálható mindez, a múltból merítve, de már a modern kor felfogására utalva és az élet szeretetét, élvezetét hangsúlyozva.