A Budapest Sportaréna olyan innovációk bevezetésébe kezdett, melyek nagyban megkönnyítik az okostelefonokhoz, érintős fizetéshez és gyors ügyintézéshez szokottak dolgát. Modernizálták ugyanis a beléptetést: saját mobilalkalmazást fejlesztettek, melyen keresztül jegyeket tudunk vásárolni, tárolni és érvényesíteni, de ugyanitt parkolójegyet és büfés menüt is rendelhetünk előre. 2018. január 1-jétől pedig még egy nagy újítás jön: innentől kezdve az Aréna területén csak kártyával lehet majd fizetni.

A Papp László Budapest Sportaréna az a hely, ahova Jézus Krisztus Szupersztár előadástól kezdve Metallica- és Lovasi-koncerten át nemzetközi sportrendezvényekig szinte bármire jöhetünk. Ez a bármi egyébként évente több mint 100 eseményt jelent, alkalmanként pedig maximum 12 500 vendéget. Nagyok tehát a számok, és ehhez mérten bizony olykor nagy a sor is, amikor éppen a parkolónál, a bejáratnál vagy a büfénél várakozunk. Részben ezért is született meg az ötlet, hogy digitalizálással könnyítsék és gyorsítsák meg a bejutás folyamatát.

Így jött létre a Budapest Aréna mobilalkalmazás, egy olyan iOS-ra és Androidra is letölthető applikáció, amin többek között böngészni tudjuk a következő programokat, és jegyet tudunk vásárolni rájuk. Innentől kezdve pedig az alkalmazásban biztonságosan tárolt és telefonról bemutatott jeggyel is bejuthatunk a kiválasztott eseményre. Ha épp nem magunknak vásároltunk, az alkalmazáson keresztül tovább is adhatjuk a QR-kóddal ellátott, de csak a helyszínen aktiválódó belépőket. Ezek talán a legfontosabb funkciók, de az sem elhanyagolható, hogy az appon előre lefoglalhatjuk a parkolóhelyünket vagy megrendelhetünk a büfében egy tetszőleges menüt.

Az alkalmazás a helyünk megtalálásában is segít, egy térkép navigál minket a nekünk szóló szektorhoz és székhez, plusz még ingyen wifit is biztosít a felhasználóknak. Mindez a modernizálás kiegészül azzal, hogy a jövő év elejétől (2018. január 1-jétől) kizárólag kártyával lehet majd fizetni az Arénában, jelentsen ez parkolóhely-érvényesítést vagy egy perecet a büfében. Persze arra is gondoltak, akinek nincs sajátja: a helyszínen automatákból lesz lehetőség Mastercard feltöltős bankkártyákat kiváltani. A cél tehát egyáltalán nem a papírpénzhez szokott vendégek kizárása, hanem egy hatékony és kényelmes rendszer kialakítása. És ha ez életbe lép, a Papp László Budapest Sportaréna lesz Európa első olyan nagyméretű, fedett arénája, ahol csak készpénzmentesen lehet vásárolni.