Egy egyedülálló nyomozós játékot fejlesztett ki a Walking Dog kutyás közösség, mely keretében nyomozásra indulhatsz kutyáddal a Margit-szigeten!

Már bevettek a szabadulószobák, a nyomozós városjáró játékok, a kvízestek, melyek megmozgatják az agyunkat és néha minket is, most pedig egy újabb válfaja érkezett meg ezeknek a játékoknak, a Walking Dog Detective. A Walking Dog kutyás közösség célja, hogy a városi gazdikat és kutyáikat közös mozgásra és programokra buzdítsa. Talán a legegyszerűbben úgy lehetne összefoglalni új fejlesztésük lényegét, hogy a kutyasétáltatást ötvözi a szabadulós játékokkal, de ide elhozhatod a kutyádat, és mindketten jól fogjátok érezni magatokat.

A Walking Dog Detective szabadtéri nyomozós játékán egy titkos vacsora rejtélyét kell megoldani, melynek nyomai a Margit-szigetre vezetnek. A kilenc állomásból álló nyomozás során egy erre a célra lefejlesztett weboldal segítségével kommunikálhatunk, itt nem kapunk túravezetőt, önállóan indulhatunk neki, de szükségünk van egy mobilra, netre és pár üres órára, hogy bevegyük a Margit-szigetet. A nyomozást végigjátszhatjuk természetesen kutya nélkül is. Aki kedvet kapott a játékhoz, itt minden infót megtalál, itt pedig egy videót a játékról.