A Jamie’s brand pizzériával bővül, és legelső egységét a kontinentális Európában éppen Budapesten nyitja. A magyar csapat közös pizzasütögetés keretében mesélt a nemzetközi franchise bővítéséről, aminek fővárosunk fontos mérföldköve lesz. Nem kell majd ahhoz feltétlen felmenni a Várba, ha találkozni szeretnénk az angol sztárséf által képviselt szemlélettel.

A Jamie’s Italianban a különböző olasz ételek között természetesen pizzát is lehet jelenleg kapni, nem is akármilyet. A világ más tájain már létre is jött Jamie nevével fémjelzett étterem, külön erre a műfajra szakosodva: Nagy-Britanniában három, Indiában egy, azonban egymástól függetlenül, és nem tagozódnak összefüggő franchise rendszerbe.

Ez lesz most a cél: lazább, olcsóbb, mégis a Jamie’s Italian brandjéhez hasonló, egységes koncepciójú, minőségi alapanyagokat használó pizzériákat nyitni Európában. Ennek a láncnak első állomása lesz most Budapest, az arculat kialakításában, a nemzetközi weboldal felépítésében  pedig markáns szerep jut a magyar csapatnak, ami ez esetben is a Spílert és az ÉS-t birtokló Zsidai Group. Nem is véletlen, hogy az első étterem a Gozsdu udvarban nyílik meg a Gozsdu Manó Klub helyén, éppen a Spílerrel szemben.

A közös pizzasütögetéssel egybekötött sajtóeseményen Takács J. Roland, a Jamie's Italian séfje vezetett be minket a pizzakészítés rejtelmeibe, és osztott meg velünk részleteket a közelgő nyitásról. Tehát nemcsak azt tudtuk meg, miért nem érdemes telepakolni szalámikkal és húsfélékkel a pizzát (mert a kiolvadó zsírtól elázik), hanem hogy milyen típusú pizzákat árulnak majd az új étteremben. Vékony tésztájú, roppanós szélű pizzáik gazdagabbak lesznek feltétekben, mint az eredeti nápolyi, viszont nem pakolják őket magyaros módon halálra: alapvetően konzervatív variációkban gondolnak, lesz margherita, pepperonis, pármai sonkás, csirkés, gombás, carbonarás, illetve Jamie nagy kedvencével, édesköménnyel kínált pizza.

A legfontosabb része a tészta lesz, amit nyolc órán át kelesztenek, és frissen sütnek ki rendeléskor az elektromos kemencében. Érthető hát, hogy a Jamie’s Pizzeria nem az a hely lesz, ahol éjjel 2-kor buli után tülekedhetünk majd az előre elkészített pizzaszeletekért. Viszont könnyű saláták, tészták, olasz desszertek közül is választhatunk, valamint pizzettákat is kínálnak majd, amelyek fél adag pizzát és fél adag salátát tartalmaznak, és amelyek bizonyára az egészségtudatos és diétázó vendégek lelkiismeretén könnyíteni fognak.

Hasonlóan szigorú kritériumok alapján válogatják az alapanyagokat, mint a Jamie’s Italianban is: az a minimum, hogy szabad tartású állatokat, fenntartható gazdaságokból származó zöldségeket, gyümölcsöket használnak fel, és mindennek át kell mennie a nemzetközi  rostán, megfelelve a Jamie által kitalált JOSIE-rendszer értékelési skálájának. Jelentős részüket egyenesen Olaszországból szerzik be, például a paradicsomot, a dupla 0-s lisztet; a parmezán eredetvédett Reggiano, a prosciutto San Daniele lesz, a szalámik Levonitól érkeznek.

Lesz házhoz szállítás, az árak pedig valamennyivel alacsonyabbak lesznek, mint a Várban, ahol jelenleg 2640 és 3280 Ft körül mozog egy 32 centis pizza ára. Az új franchise-zal egyébként az is a célja Jamie-nek, hogy a kispénzűeket is elérje. A Zsidai Groupnak pedig elég határozott elképzelései vannak a folytatásról: Budapesten egész hálózatot szeretnének kiépíteni, és vidéken is terjeszkednének.