2020-ra elkészülhet a a Csömöri út, Rákospatak utca és a Bosnyák utca által határol terület teljes átalakítása. A tervek szerint a Bánáti + Hartvig Építész Iroda tervezte bevásárló- és szórakoztatóközpont mellett egy közpark és egy irodaház is létesülne.

A 2007-ben indult fejlesztési terv mostanáig számos változáson ment keresztül, de úgy tűnik, idén elindulhat a Mundo-projekt megvalósulása. A jelenlegi projektgazda, az Echo Investment még 2006-ban vásárolta meg a Bosnyák téri sporttelep területét, de aztán az elmúlt évtized gazdasági viszonyai között sokáig úgy tűnt, a tervek csak tervek maradnak. Ám a jelen bejelentés szerint még idén megindulnak a kötelező előzetes régészeti feltárások és kisebb előkészítő földmunkák.

Egy szakemberekből, építészekből és marketingesekből álló csapat előzetesen felmérte az összes budapesti bevásárlóközpont előnyeit és hátrányait – mit szeretnek bennük az emberek és mit nem – és ennek a felmérésnek az eredményeit is beleépítette a tervezési folyamatba a Bánáti + Hartvig Építész Iroda. A sok természetes napfény, az akadálymentes közlekedés és átlátható térszerkezet mind fontos szempontok voltak a 35 ezer négyzetméter alapterületű komplexum tervezése során. Illetve olyan “apróságokra” is figyeltek, hogy a parkolóházban például legyenek babakocsis vagy nagyobb rakodótérrel ellátott helyek, ami valljuk be, a sokszor maximális helykihasználás érdekében elsikkad, és marad a heringszerű passzírozódás.

A multifunkciós Mundo Center Zugló revitalizációs programjának részét képezné a kerület vezetésének reményei szerint, és az egyik legnagyobb közlekedési csomópont viszonyainak rendezését is jelentené. A tervek 170 üzlet és 1400 vásárló számára kialakított parkolóhely megépítését tartalmazzák, beleértve egy 400 férőhelyes P + R parkolót is, azok számára, akik innen tömegközlekedéssel utaznának tovább a városba. Szintén helyet kapna az épületben a kereskedelmi funkciók mellett gyerekzóna, éttermek, kávézók, fitneszrészleg és mozi.

Bár a kezdeti tervekhez képest szinte teljesen megváltozott az épület külső homlokzata, a szögletes formákat és növénnyel borított függőfalakat felváltották a lágyabb, hullámzó formák, a pesti Bálna átalakítását is jegyző Bánáti + Hartvig Építész Iroda alapelvei változatlanok maradtak. Az épület az építészeti környezetnek megfelelő léptékű tömegekre tagolódik, és a látványtervek alapján építészetileg szenzitíven illeszkedik a városszerkezetbe.