Ahelyett, hogy csak és kizárólag a klasszikusan vett belvárosban töltenénk az estéket, a városban egyre több az eddig kihasználatlan területen történő mozgolódás. Nagy visszatérő például a Margitsziget, ahol az egykori ChaChaCha, a Holdudvar és a Wndrlnd óta kevés az igazán jó próbálkozás. Valamint felzárkózik a Népsziget, ami a Colorbar missziója óta íródott fel a "meg kell látogatni" listára. Így mindkét helyen a Duna és a természet közelségét érezhetjük, ahelyett, hogy például egy foghíjtelken fröccsözünk. Légmozgás, tücskök és naplementék a Kabinban és a Bárkában.

Kabin

A Római-part egyik leghangulatosabb helye a Fellini, mely évek óta kedvence mindazoknak, akik kedvelik a környéket és az egy kaptafára üzemelő halsütők helyett valami kedvesre és különlegesebbre vágynak. A fellinisek tapasztalata és a IV. kerület vezetésének nyitottsága kellett a Kabin megvalósításához.

Újpesthez egészen hosszú Duna-part tartozik, ám igencsak kihasználatlan. Kutyasétáltatók, magányos futók járnak erre, de ez idáig annyira nem tudott vele mit kezdeni a városrész. A Népszigetről és különleges bájáról mi is írtunk már: itt a régi hajógyári indusztriális hangulat találkozik az anyatermészettel, a Dunával és manapság már a kreatív kortárs közeggel is. Az Újpesti vasúti híd lábánál valami új kezdődött, aminek minden bizonnyal főleg a közelben élők örülnek a leginkább. Megnyílt a Kabin, mely egy lazulós nyári hely, árnyékoló ponyvákkal, jópofa, parti, kétszemélyes ücsörgő "kabinokkal", új szögből bemérhető naplementékkel, egyszerű választékkal.

A sörök korsója 520 forintnál kezdődik, egy deci házi bor 300 forint, de kaphatunk limonádékat, szörpöket is. Hamarosan grillkonyhával is erősítenek, hogy egyrészt a tipikus nyári grill illattal tegyék még hangulatosabbá a helyet, másrészt, hogy akár egy egész szombati napot eltölthessünk náluk, anélkül, hogy elhagyjuk a szigetet. Kutyával, gyerekkel is szuper célpont, és bízunk benne, hogy hamarosan zenés programokat is szerveznek ide, hiszen minden adott lehet a kisebb koncertekhez is.
A kijutás autóval egyszerűbb, de a 3-as metró Újpest Városkapu megállójától is 15-20 perc alatt kint lehetünk a Dunánál. A közelben élőknek különösen nagy dolog a Kabin születése, de azoknak is alternatíva lehet, akik valami újabbra vágynak.

Kadarka Bárka

Borbáros válogatások állandó szereplője a Király utcai Kadarka, ami mindig zsebkendőnyi terasszal rendelkezett, ráadásul most építkezések miatt ez sem bír a legjobb kondíciókkal. A brand már jól ismert és bejáratott, most pedig egy külső helyszínre költöztek új dobásukkal, mégpedig a Margitszigetre, az Atlétikai Centrumhoz. A selymes homokra faborítást húztak, kényelmes napozószékekkel és fabútorokkal rendezték be a pult előtti részt. A Bárka borszelekcióját a nyárra hangolták, gyümölcsösebb, könnyedebb tételeket kortyolhatunk náluk, közel 30-féle borral készülnek, főleg a melegben kívánatos fröccsnek ideális borokkal, fehérekkel, rozékkal, illetve többféle habzóborral is, de a hűvösebb időre tartanak majd komolyabb vörösborokat is. A város ugyanolyan közel van, mégis a természetben koccinthatunk és még a Duna szele is hűsít egy-egy melegebb estén. Tartottak már grillpartyt, de főként a Lángospapa látja el harapnivalóval a Bárka vendégeit.

Mi nagyon örülünk ennek a kezdeményezésnek, hiszen a tavalyi szezonban elég szomorú képet festett a Margitsziget, ami az esti életet illette. Persze továbbra is romantikus a parton, kettesben beszélgetni, egy palack bor társaságában, de ismét "szervezett" keretek között találkozni itt, akárcsak a "régi szép időkben", szintén klassz dolog. Ráadásul a Kadarka Bárka vendéglátása ugyanolyan értő és kedves, ahogy azt a belvárosban is megszokhattuk.

Kadarka Bárka
FacebookCím: 
Margitsziget, Atlétikai Centrum
Nyitvatartás: hétfő – vasárnap: 12:00 - 01:00