Egyszer használatos fényképezőgépekkel adnak esélyt hajlék nélkül élő embereknek.

Budapest fotogén város. Nagyon sokan lefényképezték már – fővárosiak és turisták is. Van, aki átutazik rajta, de van, aki benne él. Sőt, van, aki a budapesti utcákon, parkokban kénytelen berendezni otthonát. Most a város egy egészen más felületét és arcát megmutató kezdeményezés jött létre. A Budapest Bike Maffia és a Cafe Art közös szervezésében ezúttal a művészet segítségével hívják fel a figyelmet a hajléktalanság problémájára. A két szervezet célja a szociális érzékenyítés.

A kezdeményezés létrehozói teret szerettek volna adni a város utcáit otthonuknak tekintő tehetséges hajléktalanoknak, hogy megmutathassák, ők hogyan látják Budapestet, és megtanuljanak újra bízni önmagukban. Szeretnék felhívni a figyelmet erre a szociális problémára, hogy ez által segítsék a projektben résztvevő hajléktalanokat. A FUJIFILM Magyarország Kft. támogatásával megvásárolt 100 darab egyszer használatos Quicksnap fényképezőgéppel felkértek hajléktalan, illetve hajléktalanságot megtapasztalt embereket, hogy fotózzák le Budapestet úgy, ahogyan ők látják.

A résztvevők július elején egy hét leforgása alatt fényképeket készítenek Budapestről a saját szemszögükből. Az elkészített fotók közül szakmai zsűri választja ki a legjobbakat, amelyeket augusztus 30-án a Budapest Pont kulturális és közösségi térben mutatnak majd be a nagyközönség számára.

A kiállítás látogatóinak szavazatai alapján a legjobb 12+1 alkotás a My Budapest jövő évi naptárába kerül.

A nyertes fotók készítői pénzjutalomban részesülnek, valamint a naptárak eladásából származó bevételből is a résztvevő művészeket támogatják. A kezdeményezés hosszú távú célja a társadalom peremén élők bevonása és a társadalmi reintegrációjuk segítése. A kampányhoz csatlakozni is lehet, hiszen támogatókat keresnek az ezen a weboldalon keresztül. A My Budapest Photo Projektről további információk itt:
FacebookWEB