A tavasszal kijött és nagy sikert aratott madárhatározós applikáció új funkcióval bővült: már feltölthetjük rá megfigyeléseinket is.

Ha jól nyitva tartjuk a szemünket, akkor a városi galambon és a varjakon kívül számos színes madárral találkozhatunk, és nem is kell ehhez a világ végén élnünk. Sokszor ugyanis a belvárosban lévő fákon is rejtőzhetnek meghatározásra váró madarak, amelyeket akár várakozás közben is figyelgethetünk. Tavasszal egy hiánypótló telefonos applikáció került fel sokak telefonjára, ez pedig a Madárhatározó app volt. Ha már regisztráltunk erre az oldalra, mostantól már fel is tölthetjük a megfigyelt fajunkat a Madáratlasz Program (MAP) adatbázisába.

A Madárhatározó mobiltelefonos alkalmazás mostantól ugyanis ezzel az új adatfeltöltési funkcióval bővült.
Az MME és a Farkaskölykök Ifjúsági Egyesület Android és iOS rendszereken futó mobiltelefonos alkalmazása Magyarország leggyakoribb madárfajainak meghatározásában segít.

Az alkalmazás azoknak készült, akik állatbarátként vagy kezdő madarászként szeretnének maguknál tudni egy olyan határozót – egy vaskos lexikon cipelése helyett – amely segítségével egyszerűen szeretnék megtudni, milyen madár volt az, ami ült a fán vagy az előbb elrepült a kertben. A határozó segít a madár felismerésében, funkcionál madárlexikonként, tartalmaz egy játékot, és 157 madárfajt találunk meg benne, 269 illusztrációval és 203 hanggal. A Madárhatározó mobil alkalmazással néhány egyszerű lépésben rögzíthetőek az alkalmi megfigyeléseink. Ezeket feltölthetjük a Madáratlasz Program (MAP) adatbázisába.