A fotós ezúttal a bérházak kapui előtt nézett fel gépével az égre, és örökítette meg a látványt.

Nemrég írtunk Hlinka Zsolt fotós egyik munkájáról, melyben a több mint 100 éves Nagykörút épületeinek belső udvaráról készített fotósorozatot. Most a házak udvaráról kilépett az utcára, és abból a perspektívából fotózott felfelé, ismét az ég felé.

Ha jobban megnézzük a házak által keretbe foglalt eget, különös formákat hoznak belőle elő a téglaépületek kontúrjai, hegyes épületsarkok, lekerekített vonalak, hullámzó homlokzat és sok lefelé bámuló ablak köszön vissza a fotókon.

"A sorozat kiindulópontjának tekinthető a 100 Year Old Houses című projekt, mely során nagykörúti épületek udvarát örökítettem meg békaperspektívából. Az Air Corridor fotográfiái továbblépnek, pontosabban a zárt udvarról kilépnek a nyílt utcára, és az égboltot nem az épületek által keretezve ábrázolják, hanem több irányba mutató, nyitott folyosóként, mely teret ad az épületeknek és elválasztja azokat. A 100 Year Old Houses centralitása és zártsága az Air Corridor című sorozatban feloldódik, más dinamikát és új értelmet adva ezzel a fotográfiáknak." - írja oldalán Hlinka.