Egész napos, olimpikonok részvételével zajló sportfesztivál keretében mutatta be Budapest a nagyvilág számára a Budapest 2024 olimpiai és paralimpiai pályázat logóját és a várost bemutató kisfilmjét.

A 2024-es olimpiára és paralimpiára kandidáló Budapest pályázati emblémáját ünnepélyes keretek között mutatták be ma a Gellért-hegyen. A tájékoztatás szerint a Graphasel designstúdió által tervezett emblémának a meghatározó elemei a Szabadság-szobor, a víz és az olimpiai ötkarika, utóbbi azonban nem a klasszikus formában, hanem "újraértelmezve" jelenik meg.

Budapest nyílt pályázat keretében választotta ki a logót, amelyet a fiatal design stúdió, a Graphasel csapata készített. Tervüket közel kétszáz pályázat közül választotta ki a szakmai zsűri.

Hivatalosan 2017 szeptemberében döntenek arról, hogy melyik város rendezze a 2024-es olimpiai és paralimpiai játékokat, egészen addig a kandidáló városok – Los Angeles, Párizs, Róma – saját logójuk alatt folytatják pályázatukat.

A logó mellett a mai nap indult el a Budapest 2024 pályázat hivatalos weboldala és immáron aktívak a
Facebook

és Instagram oldalak is.
Az eseményen bemutatták a Budapestet népszerűsítő kisfilmet is, amely a főváros valódi, fiatalos és lendületes arcát hivatott megmutatni.