Shopping

Ilyen érzés 70-nel száguldani a Dunán – kipróbáltuk a Dunarama vízi taxiját

Fotó : László Balkányi/We Love Budapest
Ilyen érzés 70-nel száguldani a Dunán – kipróbáltuk a Dunarama vízi taxiját

Mi az, amit az egyik legjobb dolog csinálni Budapesten, mégis nagyon kevesen és nagyon ritkán élnek a lehetőséggel? Elmondjuk: a dunai hajókázás, különösen akkor, ha ezt az ember pezsgővel a kezében, mintegy 70 km/órás sebességgel teszi, miközben a rádióban a High Way To Hell üvölt. Mentünk egy kört a Dunarama vízi limuzinjával, amit túlzás nélkül nevezhetünk az új hobbinknak.

Dunarama Vízitaxi
  • 1051 Budapest, Jane Haining rakpart, 8A kikötő
  • November 19-tól a Dunarama hajói téli álmot alszanak. Ezen időszak alatt a Dunataxi szolgálja ki a száguldani vágyó utasokat.
Régóta probléma, hogy a budapestiek nem használják ki eléggé a város egyik legszebb részét, a Dunát. Ez persze nem az emberek hibája, az infrastruktúrára szokás kenni az egészet. Jó hír viszont, hogy vannak olyan előremutató kezdeményezések, amelyek megteremtik a lehetőséget arra, hogy közelebb kerülhessünk kedvenc folyónkhoz. Ilyen az 5. szezonját bonyolító Dunarama, amely egy teljesen egyedi vízilimuzin-élményt kínál.
Fotó: Balkányi László / We Love Budapest
Tulajdonképpen egy velencei mintára, egyedi tervek alapján megépített vízi taxiról van szó, amelyet egy 260 lóerős motorral turbóztak fel, ezért 70 km/órás sebességgel is tud repeszteni a vízen. És ez tényleg szuper érzés, különösen, ha az ember pezsgővel a kezében, egy nagyobb társasággal csinálja, miközben AC/DC üvölt a hangszórókból.
Fotó: Balkányi László / We Love Budapest
Ez persze csak az egyik lehetőség, a Dunarama hajóiban rengeteg izgalmas variáció rejtőzik: kibérelhetjük őket városnéző túrákra, relaxáló hajókázásra, legénybúcsúra, megkérhetjük rajta a párunk kezét, vagy felúszhatunk néhány óra alatt akár Esztergomig is, ha egy kis környezetváltozásra van éppen szükségünk. Bármelyik csomagot is választjuk, az garantált, hogy nagyon jó kedvünk lesz tőle.
Fotó: Balkányi László / We Love Budapest
Egyébként pedig az is tény, hogy nincs még egy olyan folyó, amelyik ilyen tökéletes díszlettel rendelkezne, mindenkinek csak ajánlani tudjuk, hogy nézze meg a várost ebből a szögből is.
Fotó: Balkányi László / We Love Budapest
A hajótúrák ára 50 000 Ft egy órára, ami soknak tűnik első hallásra, viszont ha össze tudunk szedni 12 embert, akkor már nem is olyan vészes. Természetesen nem kell egy egész órát kifizetni, arra is lehetőség van, hogy fél órára vagy akár 15 percre vegyük igénybe a szolgáltatást.
Fotó: Balkányi László / We Love Budapest
A hajókat előre lefoglalhatjuk, de ha éppen nincs fuvar, akkor akár az „utcáról” is leinthetjük a különleges taxit.