Mi az, amit az egyik legjobb dolog csinálni Budapesten, mégis nagyon kevesen és nagyon ritkán élnek a lehetőséggel? Elmondjuk: a dunai hajókázás, különösen akkor, ha ezt az ember pezsgővel a kezében, mintegy 70 km/órás sebességgel teszi, miközben a rádióban a High Way To Hell üvölt. Mentünk egy kört a Dunarama vízi limuzinjával, amit túlzás nélkül nevezhetünk az új hobbinknak.

Régóta probléma, hogy a budapestiek nem használják ki eléggé a város egyik legszebb részét, a Dunát. Ez persze nem az emberek hibája, az infrastruktúrára szokás kenni az egészet. Jó hír viszont, hogy vannak olyan előremutató kezdeményezések, amelyek megteremtik a lehetőséget arra, hogy közelebb kerülhessünk kedvenc folyónkhoz. Ilyen az 5. szezonját bonyolító Dunarama, amely egy teljesen egyedi vízilimuzin-élményt kínál.

Tulajdonképpen egy velencei mintára, egyedi tervek alapján megépített vízi taxiról van szó, amelyet egy 260 lóerős motorral turbóztak fel, ezért 70 km/órás sebességgel is tud repeszteni a vízen. És ez tényleg szuper érzés, különösen, ha az ember pezsgővel a kezében, egy nagyobb társasággal csinálja, miközben AC/DC üvölt a hangszórókból.

Ez persze csak az egyik lehetőség, a Dunaramahajóiban rengeteg izgalmas variáció rejtőzik: kibérelhetjük őket városnéző túrákra, relaxáló hajókázásra, legénybúcsúra, megkérhetjük rajta a párunk kezét, vagy felúszhatunk néhány óra alatt akár Esztergomig is, ha egy kis környezetváltozásra van éppen szükségünk. Bármelyik csomagot is választjuk, az garantált, hogy nagyon jó kedvünk lesz tőle.

Egyébként pedig az is tény, hogy nincs még egy olyan folyó, amelyik ilyen tökéletes díszlettel rendelkezne, mindenkinek csak ajánlani tudjuk, hogy nézze meg a várost ebből a szögből is.

A hajótúrák ára 50 000 Ft egy órára, ami soknak tűnik első hallásra, viszont ha össze tudunk szedni 12 embert, akkor már nem is olyan vészes. Természetesen nem kell egy egész órát kifizetni, arra is lehetőség van, hogy fél órára vagy akár 15 percre vegyük igénybe a szolgáltatást.

A hajókat előre lefoglalhatjuk, de ha éppen nincs fuvar, akkor akár az „utcáról” is leinthetjük a különleges taxit.