Valószínűleg mindenkinek már hónapok óta be van karikázva a következő négy nap a naptárában, a legtöbben viszont még mindig nem rendelkeznek komoly tervekkel arra vonatkozólag, hogy hogyan töltsék el ezt a végtelennek tűnő, 4 napos szabadidőt. Nagy felelősség ugyan ilyenkor programokat ajánlani, mi mégis megpróbáljuk.

Wunder Bar

A hosszú hétvége bemelegítőjeként megnyílik a Pántlika csodabárja, ahol 9 és 11 között komoly italakciókra lehet számítani. Érdemes minél korábban érkezni, egyrészt mert valószínűleg elég sokan lesznek, másrészt pedig, mert 3-kor szigorúan zár a buli.

Mikor: 2013. augusztus 16. - 21:00
Hol: Pántlika
Mennyiért: Ingyenes
FacebookIrie Maffia koncert 

A 2005-ben alakult IrieMaffia mára az egyik legnépszerűbb magyar zenekar lett. A pop, a funk és a rock elemeit hatékonyan egybegyúró zenekar a hosszú hétvégén is fellép, hogy megörvendeztesse a rajongóit, akiknek remélhetőleg olyan buliban lesz részük, amit 3 napon keresztül kell majd kipihenniük.

Mikor: 2013. augusztus 17., 20:00Hol: ZPMennyiért: 600 FtNyárbúcsúztató WAMP

Aki a belvárosba vágyik a 4 szabadnapja alatt, de nem akar céltalanul sétálgatni, annak ajánljuk a WAMP nyárbúcsúztató designvásárát, ahol renegeteg egyedi vásárfiára lehet majd szert tenni. Ezúttal a hangsúly nem a befutott designereken, hanem a még viszonylag ismeretlen tervezőkön lesz.

Mikor: 2013. augusztus 18. - 11:00-19:00Hol:

Erzsébet tér
Mennyiért: ingyenes
FacebookJulian Marley koncert

Augusztus 20-án Budapestre látogat a mester fia: Julien Marley, aki 5 éves kora óta, édesapja lábnyomait követve próbálja megütögetni az igen magasra rakott mércét. Ky-Mani Marley és Stephen Marley után ő a harmadik Marley fiú, akit Budapesten üdvözölhetünk, és gyanítjuk, hogy osztatlan sikert arat majd a rajongók körében.

Mikor: 2013. augusztus 18., 20:00Hol: Budapest ParkMennyiért: 999Ft/1490Ft
Facebook

Filmvetítés a Duna-parton

A Valyó, vagyis a város és a folyó közötti kapocs arra szakosodott, hogy megmutassa az embereknek, hogy hogyan használják a Dunát, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy milyen viszonyban van a város a folyójával. A szerveződés tagjai ismét akcióba lépnek, hogy feltegyék a vizet a budapestiek mentális térképére, méghozzá ezúttal egy filmvetítéssel a Duna-parton. A film a John Travolta nevével fémjelzett, New Orleansban játszódó Bobby Long című független amerikai film lesz. A szervezők arra kérnek mindenkit, hogy pokrócot és ülésre alkalmas dolgokat hozzanak magukkal. Italozni ér.

Mikor: 2013. augusztus 19. - 21:00Hol: Lánchíd, Pesti hídfőMennyiért: ingyenes
Facebook

Francia filmklub

A júliusban kezdődött programsorozat legújabb része szerencsére pont beleesik a hosszú hétvégébe, így a francia kultúra rajongóinak is lesz mit csinálniuk, ha már hétfőre megunták az evést, meglátogattak minden rokont, és már legalább egyszer buliztak is.


A Holdudvarban ezúttal a La folle histoire d’amour de Simon Eskenazy, vagyis a Simon Eskenazy különös szerelmi élete című film kerül levetítésre. Ezt persze a lányok ideiglenesen megváltoztathatják Ninja háborúra, amikor a barátjuknak javasolják a programot. A történetet nem lőjük le, de azt elmondjuk, hogy a film Párizs egy ritkán látott negyedében, a Château Rouge-ban forgott. A férőhelyek száma kint 160, benti vetítés esetén pedig 100 fő.

Mikor 2013. augusztus 19. - 20:45.

Hol: HoldudvarMennyiért: 900 Ft
Facebook

Rooftop Cinema - Macskafogó

A Corvintetőn minden héten kifeszül egy nagy vászon, amin különleges filmek mennek eredeti nyelven, feliratozva, ingyen kukoricával. A nyolcadik ilyen alkalommal a hosszú hétvégén egy mindeki számára ismerős klasszikus kerül levetítésre: a Macskafogó. Természetesen a film után maradni ér, tovább bulizni kötelező. A munkaszünetre való tekintettel, BudapestJungleSummerEdition szól egész este hajnalig
Mikor: 2013. augusztus 19. - 20:30Hol: CorvintetőMennyiért: IngyenesFacebookMonet, Szinyei Merse, Rippl-Rónai kiállítás

Aki kultúrára éhezik, de általában nincs ideje eljutni kiállításokra, annak eljött az idő. A nyár közepe óta megtekinthető kiállítás egy, a jeruzsálemi Izrael Múzeum, a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria remekműveiből összeállított reprezentatív kiállítás, amely 1874-től impresszionizmusnak nevezett remekműveket mutat be a közönségnek, ezúttal úgy, hogy a francia nagyok mellett magyar kortársaik is bemutatásra kerülnek.

Mikor: 2013. június 28. - október 13.Hol: Magyar Nemzeti GalériaMennyiért: Teljes árú jegy 3200 Ft
A múzeum holnapjaHajós ünnep

Kevés olyan jó élmény van, mint a hajózás. A nemzetiünnep keretein belül több mint 7000 budapesti számára nyílik meg ez a lehetőség a hajós társaság jóvoltából, akik a nap folyamán ingyenesen szállítják az utasokat a Lánchíd melletti két kikötőből.

Mikor: 2013. augusztus 20.

Hol: LánchídMennyiért: Ingyenes
HonlapIstván Király opera

Erkel Ferenc népszerű történelmi operája elengedhetetlen kelléke az államalapítás ünnepének. A legnagyobb magyar királyról szóló darab előbemutatója a Margitszigeti Szabadtéri Nagyszínpadon várja az érdeklődőket.

Mikor: 2013. augusztus 19., 19:00Hol: MargitszigetMennyiért: IngyenesTűzijáték

Természetesen a hosszú hétvége sokak által legjobban várt programja a lesz, amelyet idén is százezrek fognak élőben figyelemmel kísérni a , a hidakról, a hegyről, illetve a belváros különböző ismeretlen háztetőiről. A rakétákat idén 3 uszályról, illetve a lövik majd fel, az eseményt pedig olyan programok kísérik, mint a tisztavatás, a különböző népművészeti előadások, kenyéráldás, Szent Jobb-körmenet, Demény Balázs zongoraestje, Fassang László orgonaestje, illetve egy Ákos koncert.

Hol: LánchídMikor 2013. augusztus 20., 21:00Mennyiért: Ingyenes
Részletes program: itt.Azok, akik inkább elmenkülnének a városból, azoknak ajánljuk a We Love Balaton által javasolt következő programokat: LGT koncert, kiruccanás Zamárdiba, balatoni romkocsmázás vagy esetleg naplementenézés.