Élmény

Programajánló a hosszú hétvégére

Alterego Club and Lounge

Valószínűleg mindenkinek már hónapok óta be van karikázva a következő négy nap a naptárában, a legtöbben viszont még mindig nem rendelkeznek komoly tervekkel arra vonatkozólag, hogy hogyan töltsék el ezt a végtelennek tűnő, 4 napos szabadidőt. Nagy felelősség ugyan ilyenkor programokat ajánlani, mi mégis megpróbáljuk.

Wunder Bar
A hosszú hétvége bemelegítőjeként megnyílik a Pántlika csodabárja, ahol 9 és 11 között komoly italakciókra lehet számítani. Érdemes minél korábban érkezni, egyrészt mert valószínűleg elég sokan lesznek, másrészt pedig, mert 3-kor szigorúan zár a buli.

Mikor: 2013. augusztus 16. – 21:00
Hol: Pántlika
Mennyiért: Ingyenes Facebook

Irie Maffia koncert 
A 2005-ben alakult Irie Maffia mára az egyik legnépszerűbb magyar zenekar lett. A pop, a funk és a rock elemeit hatékonyan egybegyúró zenekar a hosszú hétvégén is fellép, hogy megörvendeztesse a rajongóit, akiknek remélhetőleg olyan buliban lesz részük, amit 3 napon keresztül kell majd kipihenniük. 

Mikor: 2013. augusztus 17., 20:00
Hol: ZP
Mennyiért: 600 Ft

Nyárbúcsúztató WAMP
Aki a belvárosba vágyik a 4 szabadnapja alatt, de nem akar céltalanul sétálgatni, annak ajánljuk a WAMP nyárbúcsúztató designvásárát, ahol renegeteg egyedi vásárfiára lehet majd szert tenni. Ezúttal a hangsúly nem a befutott designereken, hanem a még viszonylag ismeretlen tervezőkön lesz. 

Mikor: 2013. augusztus 18. – 11:00-19:00
HolErzsébet tér
Mennyiért: ingyenes
Facebook

Julian Marley koncert
Augusztus 20-án Budapestre látogat a mester fia: Julien Marley, aki 5 éves kora óta, édesapja lábnyomait követve próbálja megütögetni az igen magasra rakott mércét. Ky-Mani Marley és Stephen Marley után ő a harmadik Marley fiú, akit Budapesten üdvözölhetünk, és gyanítjuk, hogy osztatlan sikert arat majd a rajongók körében. 

Mikor: 2013. augusztus 18., 20:00
Hol: Budapest Park
Mennyiért: 999Ft/1490Ft
Facebook 

Filmvetítés a Duna-parton
A Valyó, vagyis a város és a folyó közötti kapocs arra szakosodott, hogy megmutassa az embereknek, hogy hogyan használják a Dunát, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy milyen viszonyban van a város a folyójával. A szerveződés tagjai ismét akcióba lépnek, hogy feltegyék a vizet a budapestiek mentális térképére, méghozzá ezúttal egy filmvetítéssel a Duna-parton. A film a John Travolta nevével fémjelzett, New Orleansban játszódó Bobby Long című független amerikai film lesz. A szervezők arra kérnek mindenkit, hogy pokrócot és ülésre alkalmas dolgokat hozzanak magukkal. Italozni ér. 


Mikor
: 2013. augusztus 19. – 21:00

Hol: Lánchíd, Pesti hídfő
Mennyiért: ingyenes
Facebook 

Francia filmklub
A júliusban kezdődött programsorozat legújabb része szerencsére pont beleesik a hosszú hétvégébe, így a francia kultúra rajongóinak is lesz mit csinálniuk, ha már hétfőre megunták az evést, meglátogattak minden rokont, és  már legalább egyszer buliztak is. 
A Holdudvarban ezúttal a La folle histoire d’amour de Simon Eskenazy, vagyis a Simon Eskenazy különös szerelmi élete című film kerül levetítésre. Ezt persze a lányok ideiglenesen megváltoztathatják Ninja háborúra, amikor a barátjuknak javasolják a programot. A történetet nem lőjük le, de azt elmondjuk, hogy a film Párizs egy ritkán látott negyedében, a Château Rouge-ban forgott. A férőhelyek száma kint 160, benti vetítés esetén pedig 100 fő. 

Mikor 2013. augusztus 19. – 20:45. 
Hol: Holdudvar
Mennyiért: 900 Ft
Facebook 

Rooftop Cinema – Macskafogó
A Corvintetőn minden héten kifeszül egy nagy vászon, amin különleges filmek mennek eredeti nyelven, feliratozva, ingyen kukoricával. A nyolcadik ilyen alkalommal a hosszú hétvégén egy mindeki számára ismerős klasszikus kerül levetítésre: a Macskafogó. Természetesen a film után maradni ér, tovább bulizni kötelező. A munkaszünetre való tekintettel, Budapest Jungle Summer Edition szól egész este hajnalig

Mikor: 2013. augusztus 19. – 20:30
Hol: Corvintető
Mennyiért: Ingyenes
Facebook

Monet, Szinyei Merse, Rippl-Rónai kiállítás
Aki kultúrára éhezik, de általában nincs ideje eljutni kiállításokra, annak eljött az idő. A nyár közepe óta megtekinthető kiállítás egy, a jeruzsálemi Izrael Múzeum, a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria remekműveiből összeállított reprezentatív kiállítás, amely 1874-től impresszionizmusnak nevezett remekműveket mutat be a közönségnek, ezúttal úgy, hogy a francia nagyok mellett magyar kortársaik is bemutatásra kerülnek. 

Mikor: 2013. június 28. – október 13.
Hol: Magyar Nemzeti Galéria
Mennyiért: Teljes árú jegy  3200 Ft 
A múzeum holnapja

Hajós ünnep
Kevés olyan jó élmény van, mint a hajózás. A nemzeti ünnep keretein belül több mint 7000 budapesti számára nyílik meg ez a lehetőség a hajós társaság jóvoltából, akik a nap folyamán ingyenesen szállítják az utasokat a Lánchíd melletti két kikötőből. 

Mikor: 2013. augusztus 20. 
Hol: Lánchíd
Mennyiért: Ingyenes
Honlap

István Király opera
Erkel Ferenc népszerű történelmi operája elengedhetetlen kelléke az államalapítás ünnepének. A legnagyobb magyar királyról szóló darab előbemutatója a Margitszigeti Szabadtéri Nagyszínpadon várja az érdeklődőket. 

Mikor: 2013. augusztus 19., 19:00
Hol: Margitsziget
Mennyiért: Ingyenes

Tűzijáték

Természetesen a hosszú hétvége sokak által legjobban várt programja a lesz, amelyet idén is százezrek fognak élőben figyelemmel kísérni a , a hidakról, a hegyről, illetve a belváros különböző ismeretlen háztetőiről. A rakétákat idén 3 uszályról, illetve a lövik majd fel, az eseményt pedig olyan programok kísérik, mint a tisztavatás, a különböző népművészeti előadások, kenyéráldás, Szent Jobb-körmenet, Demény Balázs zongoraestje, Fassang László orgonaestje, illetve egy Ákos koncert. 

Hol: Lánchíd
Mikor 2013. augusztus 20., 21:00
Mennyiért: Ingyenes
Részletes program: itt.

Azok, akik inkább elmenkülnének a városból, azoknak ajánljuk a We Love Balaton által javasolt következő programokat: LGT koncert, kiruccanás Zamárdiba, balatoni romkocsmázás vagy esetleg naplementenézés.