Hogy meg lehet-e élni partizásból és Facebookozásból Budapesten? Meg, de sajnos az a valaki sosem mi vagyunk. A Rézangyal álommunkahelyére felvett, a Tag névre hallgató Szemző Áron február 16-án, szombaton költözött be új romkocsma-otthonába az Ó utcai Retox Party Hostel mellé, ahol fél éven keresztül az lesz a dolga, hogy jól érezze magát és pálinkát igyon. Koccintottunk vele a lakásavatón.

A Rézangyal tavaly állommunkahelyet hirdetett: Budapest legnagyobb partiarcát keresték, akinek munkaköri kötelessége lesz a folyamatos bulizás, a haverkodás és a Facebookozás, mindehhez pedig kiegészítőként kap egy romkocsmában lévő belvárosilakást, mobiltelefont, pálinkát és havi fizetést. A jelentkezés feltétele volt a minimum ezer
Facebook ismerős, és egy buli szervezése tavaly december 10-20. között. Mivel igazi munkát csak kevesen szeretnek végezni, ezért persze rengetegen próbálkoztak, de valahogy úgy, mint a Hegylakóban, a végén csak egy maradhatott, aki ezúttal nem Christopher Lambert, hanem Áron.

Saját bevallása szerint ő Budapesten a legjobb arc, és persze nem mellékesen az általa szervezett bemutatkozó buli az ISKOLA nevű helyen (állítólag) kifejezetten jól is sikerült, így szerinte, másra nem is eshetett volna a választás. Egyébként eddig is foglalkozott már partiszervezéssel, dolgozott dj-kkel, plusz a buli előtt nem sokkal tért vissza egy parti sítáborból, így ez a fajta életmód állítólag nem idegen a számára; de majd meglátjuk, hogy tényleg saválló kerámiával bélelt májjal érkezett-e meg az új otthonába.

Szóval aTag végre megkezdte fél éves kemény munkáját a pesti éjszakában, és ebben barátai, valamint a város tinédzserei természetesen önzetlenül támogatták, éppen ezért az első házibulira néhány biztonsági őr is érkezett, hogy visszatartsák a túllelkesedett tömeget, akik mind ingyen italra és partifotós megjelenésre vágytak. Sokuknak sikerült, viszont voltak, akik a küszöbig sem jutottak.

A graffitikkel telepingált, 80m2-es lakásban egyébként minden megtalálható, ami feltétlenül szükséges: van étkező, hálószoba, wc, nappali, de az egész leginkább egy szórakozóhelyre hasonlít, amiben van diszkógömb, dj-pult és bárpult, viszont semmi szívmelengetőt nem véltünk felfedezni a pálinkán kívül. Hősünk már az első perctől kezdve szőrös kocsmatündérként ragyogta be a családiasnak nem igazán nevezhető teret és zakójába varrt tömlőkből töltötte tele a kiürült poharakat szilvával, amitől ő lett az esti eseményeket összetartó Higgs Boson.

A lakás elég gyorsan megtelt izgalommal, és mivel mindenki házibuliba jött, a vendégek olyan italt hoztak, amilyet csak akartak, és annyit, amennyit akartak. Az eredmény persze nem maradt el: volt tömeg, zene, termékenységi tánc, sikoltózó lányok és dj Palotai, tehát minden, amit egy jobb fajta házibulitól jogosan elvárhat az ember; senki nem érezhette azt, hogy marketingáldozat, kivéve talán azokat, akiknek reggel el kellett takarítani a romokat.

De nehogy azt képzeljük, hogy a Rézangyal jelenlegi legmenőbb PR munkatársa csak úgy céltalanul bulizgat; már konkrét tervei vannak azzal kapcsolatban, hogy mennyire spontán lesz, és azt sem tartja kizártnak, hogy akár aluljárós illegálbulikat is szervez majd, mert az egykori villalakókkal ellentétben ő bármikor elhagyhatja lakhelyét és tulajdonképpen egyéb kötelezettsége sincs. Aki arra jár, és úgy gondolja, szerintünk nyugodtan ugorjon be hozzá vendégségbe, vagy hívja el bulizni valahová; valószínüleg éppen nem lesz semmi más dolga. Infóért cserébe érdemes figyelni a Tag Facebook oldalát.

A Tag címe: 1066 Budapest, Ó utca 41.