Múltkor csak ki kellett jutnunk, most akár fel is robbanhattunk volna. Az eleven társasjáték sorozatunk második felvonásaként ugyanis a MindQuest pokolgéppel terhes szobáját vettük célba, ahol a legnagyobb ellenségnek az idő bizonyult. Persze kódok, lakatok, nyomok és kétségbeesett pillanatokkal tarkított diadalittas percek is vártak ránk, de az időzített bombától végig képtelenség volt elvonatkoztatni.

Nem lineáris

Onnantól, hogy beléptek a szobába ketyeg az óra. Hatvan perc áll rendelkezésetekre, hogy hatástalanítsátok a bombát, aminek a pontos helye csak játék közben derül ki. A létszám a MindQuest esetében is jó, ha minimum három fős, mert a több szem más nyomokat lát elven túl, az egymás közti kommunikáció is rengeteget számít. Emiatt nem jó az sem, ha túl sokan megyünk, mert fecsegés helyett érdemesebb figyelünk egymásra. Fontos, hogy nincsen kezdőpont, kiinduló feladat – mint például a Detectivity esetében a megbízó levél – így tulajdonképpen vaktyúk is talál szemet módjára kezdődik a keresgélés.

Kódok és antikódokA Wesselényi utca 51. szám alatt lévő szobából alig több mint harminc perces rekordidő alatt is ki lehet szabadulni, de a csapatok 20%-ának még a segítségadás ellenére sem sikerül hatástalanítani a pokolgépet. Ők felrobbannak, de az elképzeléseinkkel ellentétben, nem szokták bánni.

Fontos, hogy vannak olyan nyomok, amik igazából inkább félrevezetnek, mint segítenek, de a lényeg, hogy semmit ne hagyjunk sem figyelem, sem szó nélkül. Ami neked egy elejtett mondat, a társadnak lehet, hogy a következő kulcsra mutató jelszó.

Bankrablás kezdőknekA MindQuest másik szobájában nem a lét, csupán a jólét a tét. A játék erejéig mindenképpen, hiszen egy hatalmas gyémántot kell elrabolnunk a bankból. Teljesen más hangulatú a szoba, de az elv ugyanaz: nyomról nyomra haladva juthatunk el a végső számkombinációig.

A falra írt búcsúszövegekből következtetve mindenki boldogan távozik a rablás és a hatástalanítás után is, mi biztosan visszamegyünk majd a gyémántért is. Remélhetőleg újra a Szupercsapat főcímdalával aláfestett végpercekért cserébe küzdünk majd.