Nem kizárt, hogy Budapesten forgatják majd Wes Anderson új filmjét. A The Grand Budapest Hotel főszerepét a legfrissebb hírek szerint Johnny Depp játsza majd -  írja a deadline.com-ra hivatkozva a HVG.

Az empireonline.com szerint Wes Anderson eddigi pályafutása során ebben a filmjében vonultatja majd fel a legtöbb színész nagyágyút. Bár biztosat még nem lehet tudni, a további lehetséges szereplők között felmerült Owen Wilson, Edward Norton, Jude Law, Jeff Goldblum, Adrien Brody, Willem Dafoe, Angela Lansbury és Bill Murray neve is.
A Showbiz411 információi szerint ugyanakkor az amerikai rendező nem csak hivatásos színészeket keres, szüksége lenne egy 16-21 éves, "intelligens, elbűvölő és élettel teli" fiatal arab fiúra is. A kiírás szerint a tapasztalat nem szükséges. Johnny Depp-et viszont szinte biztosan vendégül látja majd a főváros.Wes Anderson még Cannes-ban árulta el az Origónak, hogy a következő filmjét Európában szeretné forgatni: ekkor azt mondta, a helyszín kiválasztásában valószínűleg az fog dönteni, hol kapják majd a legnagyobb adókedvezményt.
A hvg.hu Rejtő Jenő: Vesztegzár a Grand Hotelben című komédiájára tett utalások ötletét is felvetette a magyar vonatkozáshoz kapcsolódva. A

HBO

pedig szinte már csak Woody Allan-t hiányolja film-favorit, Budapest forgatási helyszíneiről.