Ritkán lövi be az ember a Keleti pályaudvar környékét, ha hirtelen hamburgerezhetnékje támad, a VII. kerület ezen része kiesik a húsfalók radarjából. Akadnak azért figyelemre méltó helyek, ilyen a Bethlen Gábor utcában található Baan’s kitchen.

A kicsinyke burgerező inkább az odamegyek-megrendelem-elviszem típusú streedfoodos kajáldák közé tartozik, bár a tervek szerint hamarosan nagyobb üzletbe költöznek a Garayutcában és a jelenlegivel ellentétben igazi "beülős" hellyé alakulnak át – az új egységben minden bizonnyal kényelmesebb lesz majd nekiesni a burgereknek.

A csapat szegedi kötődésű, a dél-alföldi városban sokan ismerik és szeretik a régi hamburgeres világot idéző szendvicseiket. A sikereken felbuzdulva döntöttek úgy, hogy kipróbálják magukat a fővárosban is. Na de mit jelent a régi világ? Egyedi fűszerezésű, nagyméretű húsokat, saját készítésű paprikakrémmel vagy hagymalekvárral csúszósabbá tett szendvicseket, édes helyett inkább sós ízvilágú bucikat, no meg óriás hot dogot.

Nem titok, a Baan’s kitchen inkább a húsevőket célozza meg a rengeteg féle/fajta szendvicsekkel, de ha betéved hozzájuk egy "ellenzéki", neki is tudnak választási lehetőséget kínálni. Az étlapot lapozgatva két dolog miatt tágul ki az ember pupillája azonnal: már 750 forintért kapható az alapburgerük, amiben azért nem csak egy-két feltét figyel, illetve az egy kiló (!) húst magában foglaló Jack ezredes fantázianevű gigantikus burgerszörny, ami 6125 forintba kerül és eddig egy bátor vállalkozó próbálta meg legyűrni még Szegeden. A többiek 1150 és 3250 forint között mozognak, a drágábbak értelemszerűen azok, amelyekben különlegességek lapulnak, vagy hús, hús és még több hús.

Nekünk egy aránylag visszafogottabb darab, a Super Cheese névre hallgató burger landolt a tálcánkon, benne negyed kilónyi marhával és négyféle sajttal (cheddar, trappista, füstölt, parmezán), baconnel, paradicsommal, BBQ-szósszal és majonézzel. A húst direkt úgy készítik, hogy nem marad rágós és véres sem, a buci pedig egyáltalán nem édes. Mondani sem kell, hogy eléggé laktatóra sikeredett.

A hot dogjaik virsli helyett a nemesebb grillkolbásszal készülnek (van konfitált sertéshúsos is) és rendesen telerakják mindenféle szósszal meg zöldséggel, kicsit talán túlságosan is, mert az első harapásnál önálló életre kelnek a tartozékok, úgyhogy fogyasztásuk megfelelő körültekintéssel ajánlott. Ha még van hely a desszertnek, a hazai vagy amerikai palacsintával érdemes próbálkozni.

A menüket favorizálóknak érdemes az 5 dolcsis menüt választaniuk, ami átszámítva körülbelül 1400 forintra jön ki, magában foglal egy népszerű, vagy népszerűsítésre váró hamburgert, egy üdítőt és desszertet vagy köretet. Jó hír a hazai Bud Spencer-rajongóknak, hogy alkalomadtán az És megint dühbe jövünk kultikus étele, a hagymásbab is szerepel az étlapon!
Baan's kitchen
Facebook
Web

Cím:
1077 Budapest, Bethlen Gábor utca 10.