Shopping
Csöngess be hozzánk! – A kedvenc lakás-showroomjaink Budapesten
Fotó : Ylka
Csöngess be hozzánk! - A kedvenc lakás-showroomjaink Budapesten

Aki próbálta már, kivétel nélkül egyetért abban, hogy egészen más élmény egy utcáról nyíló üzletben vásárolni, mint egy lakásban berendezett, olykor műhellyel is egy helyen működő showroomban. Szerencsére egyre több tervező választ olyan típusú platformot, ahol a személyes jelenlét kiemelten fontos. Mi most három olyan helyszínt mutatunk be, ahol több márkával megismerkedhetsz, és a vásárlás mellett akár ihatsz egy finom limonádét, s ha szerencséd van, a műhelybe is bekukkanthatsz.

Open Showroom Ylka The 9 Design Studio

Open Showroom

A tavaly májusban egy napfényben úszó Erzsébet téri panorámás saroklakásban nyitott showroomban, vagy ha úgy tetszik alkotótérben jelenleg hét márkával találkozhatsz. Az enteriőr visszafogottan hófehér, a szokásos sztenderek helyett a ruhák girbe-gurba faágakról lógnak, az összkép spontán és barátságos, ahogyan maguk az alkotók is. Az alapítás óta itt találod a Zoe Phobic folyamatosan megújuló, a vásárlói igényekre is reflektáló táskáit és ruháit, akárcsak Tamara Tóth a meglévő ruhatárba is jól beilleszthető, barátságos árfekvésű, természetes anyagokból készülő, a maszkulin és feminin karaktert mixelő darabjait. A Ju Ninelle finom pasztelles árnyalatú ruhákkal és a hozzájuk passzoló, többféleképpen is viselhető táskákkal vár. 

Janka Arnoczy Jades név alatt kínál női kapszulakollekciókat, sőt csajos home dekor vonalat is visz, de noteszeket is kínál. A Ginger Brownie kifinomult, kizárólag bőrbarát anyagokból készít gyerekruhákat, s mindezt olyan fazonokban, hogy mi is szinte bármelyiket magunkra kapnánk. Ha pedig egy igazán egyedi és gyönyörűen kivitelezett táskára vágysz, akkor a Judit Takács márkánál jobbat ajánlani sem tudunk. Az aktuális kollekciót például a foszforeszkáló élőlények ihlették, amelyek fantasztikusan világítanak a sötétben. Végül, de  egyáltalán nem utolsó sorban, itt kaphatók a Sab vagány és feltűnő, lézervágott plexi ékszerei is.

Cím: 1051 Budapest, Október 6. utca 4.
Bejelentkezés: openshowroomcontact@gmail.com
Facebook

Open Showroom

Ylka

A Ligettől egy kőhajításnyira, egy szecessziós villában találta meg álmai közös műhelyét és showroom-műhelyét négy fiatal tervező. A belépőt hatalmas tér fogadja, impozáns belmagasság, viszonylag ép gipszstukkók és kellemesen megsárgult régi tapéta. A szobák egyikében Ducsai Judit dolgozik, neve sokak számára ismerős lehet praktikus, többféleképpen hordható, mindennapi viseletre szánt, olykor többféle anyagból készülő táskáiról. Egyetemi évfolyamtársa és barátja Jani Zsuzsanna a DoRV megálmodója, így nem volt kérdés, hogy együtt szeretnék tovább építeni karrierjüket.

A DorV Clothing alapkoncepciója a variálhatóságra épül, ennek szellemében készülnek az egymásra cipzározható, réteges dzsekik és a többféleképpen viselhető bikinik is. Szintén itt mutatja be újdonságait a Fibula. A Kránitz Orsolya és Nagy Dorottya az alapruhatár darabjait gondolja újra, s főként ruhákra, zakókra koncentrál, amelyeket minden szezonban más társtervezővel közösen álmodik meg. Az aktuális kollekcióhoz a Botanika indigóval festette meg az alapanyagot. Negyedikként csatlakozott a Designizmus néven grafikai munkákon dolgozó Gilányi Nóra, aki nem csupán arculatot tervez, de hosszú távon közös projektekben is gondolkodik az Ylka tervezőivel.

A lányok rendszeres programok beindítását is tervezik, amelyek között vendégtervezők meghívása, workshopok szervezése, stílustanácsadás, sőt szakmai képzések is szerepelnek majd.

Cím: 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 31. II/5.
Bejelentkezés: +3670 701 51 30
Facebook

YLKA
  • 1146 Budapest, Ajtósi Dürer sor 31. II/5.

The 9 Design Studio

A Petőfi híd közelében található stúdiót egy közös munkahely megvalósítása, s egy pezsgő és inspiratív kreatív közeg megteremtésének vágya hívta életre. A magasföldszinti, árnyas fákra tekintő sokszobás lakás egyszerre co-working iroda, fotóstúdió, showroom, sőt alkalmanként rendezvényhelyszín is. Jelenleg hat fős a csapat, de hely még akad bőven, így szívesen látnak további csatlakozni vágyó kreatívokat, hiszen a cél egy olyan, különféle területeken dolgozó  közösség megteremtése, amelyben a tagok nem csupán számíthatnak egymásra, de segíthetik is társaik munkáját.

A kizárólag lányokból álló stúdió már most meglehetősen komplex összetételű, hiszen innen irányítja – a lapos csomagban érkező, a tulajdonos által összefűzhető cipőket kikísérletező – rendkívül sikeres PikkPack márkáját Gulyás Sára és Halász Johanna, aki design menedzsmenttel foglalkozik. Itt rendezkedett be a Balla Krisztina és Oszvald Lilla alkotta, vizuális formanyelvében összehangolt darabokban gondolkodó, elsősorban táskákat, ékszereket és noteszeket kínáló Blacklist duó is. Gyurkovics Anna fotós műtermet visz, Zsély Csilla pedig filmeket készít és vág.

Cím: 1093 Budapest, Lónyay utca 54.
Bejelentkezés: the9designstudio@gmail.com
Facebook

The 9 Design Studio