kultúra

szerkesztés

Újra nyitva a körút két kedvelt kis mozija – üdv, kicsinosodott Bem és Művész!

Szerzők

  • We Love Budapest

  • Urbán Cintia

2017. 09. 14. 12:50

Mint a jó kisiskolások, a Bem és a Művész Art Mozi is szünetre mentek a nyáron, de csak azért, hogy aztán kicsinosodva nyissanak újra. Nyugalom, egyik sem alakult multiplex mozivá, ugyanolyan szerethetőek és egyediek, mint azelőtt, leginkább csak egy kis ráncfelvarráson estek át. Szeptember eleje óta újra jöhetünk nagy klasszikusokat vagy épp premiereket nézni, sőt indulnak a filmfesztiválok is a megszépült terekben.

A Capa Kikötő bemutatja: Vízválasztók

Fotó: Hartyányi Norbert - We Love Budapest

Bem Mozi

1/2

1027 Budapest, Margit körút 5.

Több Infó

Címkék

Egy teljes augusztuson át nélkülöznünk kellett ugyan a Bem Mozit, nyikorgó WC-ajtóstul, fröccsöstül, klasszikus filmestül, de a jó hír, hogy ez alatt az egy hónapos szünet alatt a hely új burkolatot és szép festést is kapott. Ennek köszönhetően valahogy világosabb lett a tér, de a régi berendezés maradt: ott a süppedős kanapé és a retró lámpabúrák. Mellette pedig beindult a koncepcióváltástól számított harmadik szezon, amit a saját közösségi oldalukon szerényen csak "a filmek azért talán annyira nem rosszak" sorokkal harangoztak be. Ami minket illet, ezeket a "nem rossz filmeket" és az egész klasszik vonalat imádjuk, és már nagyon várjuk például az ifjú Leonardo DiCaprio és Johnny Depp közös színre lépését, vagy a nagy nevekkel megfilmesített Értelem és érzelem című mozit. Lesz még Aranypolgár és Ének az esőben, a részletes műsort ITT tudjátok megnézni.

Fotó: Bódis Krisztián - We Love Budapest

Művész mozi

2/2

1066 Budapest, Teréz körút 30.

Több Infó

Címkék

Miután június 28-án az Ifjúság, A szobalány, a Balaton Method és hasonló "best of" filmekkel elbúcsúzott egy időre a Teréz körúti Művész Art Mozi, már alig vártuk az újranyitását. Szeptember 1-jén aztán az iskolákkal együtt a szemrevaló portálú mozi ajtajai is kitárultak, hogy megszépülve, kidekorált büfés pulttal és premier előtti vetítésekkel üdvözöljék újra a közönséget. Náluk láthattuk először az amerikai polgárháború idején játszódó Csábítást, az indián rezervátumban, gyilkosság után nyomozós Wind Rivert és a finn vendéglátós és szír menekült esetéről szóló A remény másik oldalát is. Azóta is folyamatosan érkeznek a jobbnál jobb filmek, na meg már kopogtatnak a filmfesztiválok is. Éppen ma kezdődik a 2. Humen Film Festival, ahol olyan LMBTQ témájú filmeket vetítenek, amelyeket a hazai nagyközönség még nem láthatott a mozivásznon, aztán 21-én startol a Szemrevaló, ami pedig hatodik alkalommal hozza el a német nyelvterület új filmjeinek legjavát, eredeti nyelven, magyar felirattal. És ez csak a szeptember.

Hasonló tartalmak

Admin mode