Végre eljött a teraszszezon, várnak Budapest kerthelyiségei és a folyóparti chillezés. Mielőtt azonban a Kopaszi-gát, a Római-part vagy a Liget felé vennénk az irányt, nézzünk körül a belvárosban is! 5 rejtett, apró kerthelyiséget mutatunk olyan helyeken, ahol nem számítanánk rájuk.

1. Figaró Kert

Újlipótváros sok mindenről híres, de a zöldellő titkos kertekről biztos, hogy nem. Üdítő kivételt jelent ezalól a Figaró Kert, amit a Katona József utca és a Borbély utca sarkán találunk. Nemcsak óriás fák alatt hűsölhetünk a törzsvendégek társaságában, de a kertben elhelyezett kis tó is üdíti a hangulatot. Sörözés vagy éppen jókora szendvicsünk elfogyasztása közben könnyen elfeledkezünk arról, hogy a város közepén vagyunk. 

További infók itt

2. Koller Galéria & Műkereskedés

1980-ban nyitotta meg magángalériáját a Rézkarcoló Művészek Alkotóközössége a Várban, Amerigo Tot világhírű szobrászművész egykori műteremházában. A galéria azóta sokat változott, már nemcsak érdekes alkotásokkal várnak, de érdemes megnézni a hozzájuk tartozó kis szoborkertet is, ahol nemcsak az alkotások gyönyörűek, de a kilátás is lenyűgöző. 

További infók itt

3. Tütü Tangó kert café

A Tütü Tangó néhány éves fennállása alatt a budapesti értelmiség kulthelyévé nőtte ki magát. Az egykor a Balettintézetben lévő szórakozóhelyen éppúgy lehetett nyugodtan kávézgatni, mint óriásit bulizni. Tavaly új helyen – a Benczúr utcában –, Tütü Tangó kert caféként nyitottak újra, nagyon sajátos helyszínen, a Szakszervezetek Házában. 

További infók itt

4. Anyám szerint

A bulinegyed kellős közepén egyáltalán nem számítanánk rá, hogy akad egy ennyire hangulatos, kellemes hely. Az Anyám szerint nevének megfelelően szeretetteli, meleg hangulatú hely, ahol néhány hónapja megújult az egész napos reggelik kínálata, sok vegán finomsággal, különleges kávékkal és koktélokkal is várnak. Titkos hátsó kertjük pedig tavaszi hangulatba öltözve hívogat egy kis ellazulásra.

További infók itt

5. Bálint Galéria Kávézó

Egy hangulatos, egykor műhelyként is működő budai villában kapott helyet ez a kávézó, aminek tulajdonosa, Lacza Bálint mindenkire emlékszik, mindenkit ismer, aki egyszer már betért ide. Igazi kultúrkávézó tartalmas beszélgetésekkel, törzsvendégekkel, programokkal, kiállítással, nyárra pedig igen csinos kerttel, ahol jól érezhetjük magunkat. 

További infók itt

(Borítókép: Kőrösi Tamás - We Love Budapest)

Címkék